ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα βραβεία Health & Safety Awards 2015 στις 22 Ιουλίου

Για 2η χρονιά πραγματοποιείται στις 22 Ιουλίου, ο θεσμός των Health & Safety Awards 2015 με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και τις καλύτερες πρακτικές Υγείας & Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών.

Τα βραβεία Health & Safety Awards 2015 στις 22 Ιουλίου

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι αλλαγές στην πραγματικότητα και τη ζωή όλων είναι καταιγιστικές, το εργασιακό άγχος και το στρες έχουν κορυφωθεί, και αυτοί οι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αποδοτικότητα των εργαζομένων, να αυξηθούν οι εργασιακές ασθένειες ή και τα ατυχήματα στους εργασιακούς χώρους.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Health & Safety Awards, Νίκος Μαρκάτος, σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον που βιώνει η επιχειρηματική κοινότητα, προτρέπει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις «να συμμετέχουν στα βραβεία, να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές τους, να αξιοποιήσουν τις προσπάθειές τους και να επιβραβεύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Είναι αναγκαίο σήμερα, οι επιχειρήσεις να επικεντρωθούν εκ νέου στα σημαντικά, γιατί οι ίδιοι οι εργαζόμενοί τους, με προσαρμοστική σκέψη, είναι αυτοί που θα συμβάλλουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων σε αυτές τις δύσκολες περιόδους».

Τα Health & Safety Awards είναι μια απόδειξη της υπεύθυνης πολιτικής των βραβευόμενων σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας. Επιδεικνύουν την επιμέλεια, τις δεσμεύσεις στα υψηλότερα πρότυπα και τη βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και το ευρύ κοινό. Επιπλέον, αυξάνουν τη φήμη και ανυψώνουν τα πρότυπα των βραβευόμενων οργανισμών, τονώνουν το ηθικό των εργαζομένων και τονίζουν τη δέσμευση για ένα ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητη, έγκριτη κριτική επιτροπή μεταξύ των οποίων βρίσκονται διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας.

Το online σύστημα θα δέχεται υποψηφιότητες έως την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 και η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην αρχή του Οκτωβρίου 2015. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, η διαδικασία αξιολόγησης, οι κατηγορίες των βραβείων και η αίτηση συμμετοχής στο www.hsawards.gr