ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eurogroup live - blog: Κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα

ΑΠΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - TO ΝEWSBOMB.GR ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Eurogroup live - blog: Κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα

Η ελληνική πρόταση στο τραπέζι του Eurogroup - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του EuroWorking Group - Συνεχής ροή ειδήσεων και πληροφοριών από το Newsbomb.gr με LIVE BLOG.

Στην κρίση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τίθεται η ελληνική πρόταση που έλαβε τα ξημερώματα του Σαββάτου (11 Ιουλίου) έγκριση από την ευρεία πλειοψηφία της Βουλής.

Tο Eurogroup αποφασίζει αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Δύο τα κείμενα που εστάλησαν από τους Θεσμούς: Η αξιολόγηση που αφορά στη σταθερότητα της ευρωζώνης, στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του EΜΣ και η αξιολόγηση επί των ελληνικών προτάσεων.

Στις 11:00 ώρα Ελλάδας άρχισε η συνεδρίαση του Euro Working Group ώστε να περάσει η πρόταση της ελληνικής πλευράς από το «μικροσκόπιο» των τεχνικών κλιμακίων - Σε θετική κατεύθυνση τα πρώτα σχόλια των Ευρωπαίων ηγετών για τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα, προκειμένου να μπει σε νέο πρόγραμμα και να παραμείνει στο ευρώ - Από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου θα εξαρτηθεί να θα συγκληθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής αύριο Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr