ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε πώς πρέπει να τοποθετείτε τα πιάτα στο πλυντήριο (εικόνα)

Η σωστή οργάνωση είναι το μυστικό της επιτυχίας για κάθε πρότζεκτ που αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας, ακόμη κι αν είναι κάτι πολύ απλό όπως το καθημερινό πλύσιμο των πιάτων!

Δείτε πώς πρέπει να τοποθετείτε τα πιάτα στο πλυντήριο (εικόνα)

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία ανακάλυψαν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να οργανώσετε τα πιάτα μέσα στο πλυντήριο ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα των τροφών και να εξασφαλίσετε άριστη υγιεινή!

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Chemical Engineering Journal παρουσιάζει πιο αναλυτικά από ποτέ πώς κυκλοφορεί το νερό εντός του πλυντηρίου πιάτων και βάσει της διαπίστωσης αυτής οι ερευνητές κατέληξαν σε ένα σχεδιάγραμμα για το πώς πρέπει να τακτοποιούμε τα πιάτα μέσα στο πλυντήριο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιάτα πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο πλυντήριο κυκλικά, γύρω από τη θήκη για τα μαχαιροπίρουνα, και μάλιστα να τακτοποιούνται ανάλογα με τα υπολείμματα των τροφών που υπάρχουν σε αυτά.

71ffd5f856100ad02ca255483c02045f L

Σύμφωνα με τον Δρ Raul Pérez-Mohedano, ο οποίος ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας, οι λεκέδες που αφήνουν οι υδατάνθρακες, για παράδειγμα σε ένα πιάτο που χρησιμοποιήσατε για να φάτε μακαρονάδα, απομακρύνονται όταν το νερό έχει μεγάλη πίεση. Αντίθετα, οι λεκέδες που αφήνουν οι πρωτεΐνες, για παράδειγμα σε ένα πιάτο που χρησιμοποιήσατε για να φάτε ένα φιλέτο κοτόπουλο ή μια ομελέτα, απομακρύνονται όταν υπάρχει μεγαλύτερης διάρκειας επαφή με το απορρυπαντικό.

dishwasher

Αφού μελέτησαν την κυκλοφορία του νερού και του απορρυπαντικού σε πολυάριθμους κύκλους πλύσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το νερό κινείται με μεγαλύτερη πίεση προς το κέντρο του πλυντηρίου, ενώ στα πλαϊνά που κυκλοφορεί το νερό με μικρότερη ταχύτητα το πιάτο έρχεται σε επαφή με το απορρυπαντικό για περισσότερη ώρα.

Ο συμβουλεύει Pérez-Mohedano επίσης να μην «φορτώνουμε» υπερβολικά το πλυντήριο πιάτων, καθώς έτσι δεν απομακρύνονται αποτελεσματικά όλα τα υπολείμματα των τροφών.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων και πιάτων
Έχετε πλυντήριο πιάτων: Δείτε από τι κινδυνεύετε...