ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ε.Κ.Α.Β.: 17 διακομιδές μεταναστών προς το Γενικό νοσοκομείο Σητείας

Με μεγάλη αμεσότητα ανταπεξήλθε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην υποδοχή των μεταναστών που αποβιβάστηκαν από το φορτηγό πλοίο «MARA» στο λιμάνι της Σητείας. 

Ε.Κ.Α.Β.: 17 διακομιδές μεταναστών προς το Γενικό νοσοκομείο Σητείας

Το επιχειρησιακό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. έχοντας την ανάλογη ενημέρωση για το περιστατικό από χθες (21/07/2015) το απόγευμα, είχε θέσει σε εφαρμογή ένα άρτιο σχέδιο διαχείρισης κρίσεων θέτοντας σε επιφυλακή τις παρακείμενες δομές υγείας για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους εν λόγω μετανάστες.

Τελικά την Τετάρτη (22/07/2015) τα ξημερώματα (ώρα 5:00), κατόπιν των εξελίξεων που σημειώθηκαν, τέθηκαν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο λιμάνι της Σητείας 4 ασθενοφόρα οχήματα, 1 Κινητή Μονάδα με γιατρό του Ε.Κ.Α.Β. αλλά και γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας.

Από τις 14:00 περίπου 217 μετανάστες, εκ των οποίων 81 παιδιά, άρχισαν να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Σητείας κατά ομάδες, όπου αφού οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας συνεπικουρούμενοι από τον γιατρό και τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. πραγματοποιήσαν την προβλεπόμενη εξέταση τους, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή 17 εξ αυτών προς το Γ.Ν. Σητείας.

Από τα 17 περιστατικά που διεκομίσθηκαν στο Γ.Ν. Σητείας, τα 7 αφορούσαν εγκυμονούσες γυναίκες που παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα αιμορραγίας ενώ τα υπόλοιπα 10 αφορούσαν παιδιά και άνδρες που εμφάνιζαν συμπτώματα αφυδάτωσης.

H επιχειρησιακή δράση του Ε.Κ.Α.Β., σχετικά με την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και τη διακομιδή των μεταναστών προς το Γ.Ν. Σητείας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 18:45 (22/07/2015).