ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέχρι τις 4 Αυγούστου, το 2ο Φεστιβάλ Μαστίχας Χίου

Μέχρι τις 4 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Χίο σττην πλατεία Βουνακίου, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2ο φεστιβάλ μαστίχας, και στην οποία συμμετέχουν οκτώ επιχειρήσεις.

Μέχρι τις 4 Αυγούστου, το 2ο Φεστιβάλ Μαστίχας Χίου

Μάλιστα, η πλατεία Βουνακίου, σύμφωνα με το astraparis.gr είχε απ΄ όλα την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. Και φολκλόρ και κους κους και βόλτες καλοκαιρινές και ανέμελες, από κατοίκους και παραθεριστές, Χιώτες και ξένους.

Κυρίως, όμως – και πάνω από όλα αυτά – είχε, αυτό για το οποίο έγινε η εκδήλωση «Γεύση από Χίο»: Σκαπανείς του επιχειρείν, μικρές κι αθόρυβες επιχειρήσεις, ατομικές και οικογενειακές, που με επικεφαλής την «βαρειά βιομηχανία» της Χίου, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, έδωσαν μήνυμα και στίγμα για μια στροφή προς τα έξω.

Κάποιοι ίσως να υπολογίζουν στις πωλήσεις, άλλοι στην προβολή, όλοι – όμως – βγήκαν από το καβούκι τους. Το τόλμησαν και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να χάσουν, τουλάχιστον περισσότερα από όσα η μακροχρόνια κρίση και ύφεση τους έχει αφαιρέσει.

Παρουσία είχε και ένας άλλος πρεσβευτής της εξωστρέφειας του νησιού, στον αθλητικό χώρο αυτή τη φορά, η ποδοσφαιρική ομάδα Κανάρης Νενήτων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τάκη Ταναΐνη.

Τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νενήτων «Η Βοκαριά» έδωσαν τις χαρούμενες νότες με τους χορούς τους.

Είχαν προηγηθεί οι σύντομοι χαιρετισμοί των επισήμων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου κ. Γιώργου Γεωργούλη, των βουλευτών Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού και του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

emx
saligaria

Πηγή: astraparis.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τα 4 μυστικά υγείας που κρύβει η μαστίχα