ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Χαλκιδική

Δεκάδες κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Χαλκιδική

Οι αρμόδιοι φορείς έχουν ήδη ξεκινήσει τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό, τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από την Παραλία Φούρκας. Οι πρώτοι ασθενείς έκαναν την εμφάνιση τους στο Κέντρο Υγείας την περασμένη Κυριακή. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 41 περιστατικά, ενώ χθες άλλα 40 άτομα προσήλθαν για ιατρικές εξετάσεις.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας ενημέρωσαν άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Δήμο Κασσάνδρας και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

«Πρόβλημα με το νερό δεν υπάρχει γιατί πριν από λίγες ημέρες ελέγχθηκαν και οι γεωτρήσεις και η δεξαμενή της Φούρκας. Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Ωστόσο, πήραμε προληπτικά δείγματα νερού από τα σπίτια των παθόντων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Κασσάνδρας, Βασίλης Στακίνης.

Τα δείγματα εστάλησαν για έλεγχο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρυπαντικής Χαλκιδικής ΑΕ (ΚΕΠΑΜΑΧ ΑΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ