ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2 Χρόνια Onmed.gr: Η νικήτρια των 3 Συνεδριών Life Coaching με την Κοινωνιολόγο Δώρα Φούντα

Το ONMED.GR συμπλήρωσε δύο χρόνια λειτουργίας που το ανέδειξαν στο πρώτο site Υγείας στην Ελλάδα. Για να ευχαριστήσει όλους εσάς που το επιλέγετε για την καθημερινή σας ενημέρωση, σας προσφέρει καθημερινά και για όλο τον Οκτώβριο δώρα μεγάλης αξίας.

2 Χρόνια Onmed.gr: Η νικήτρια των 3 Συνεδριών Life Coaching με την Κοινωνιολόγο Δώρα Φούντα

Ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε! Συγχαρητήρια στην Vasiliki Tsiftsian, η οποία κερδίζει τρεις συνεδρίες Life Coaching με την Κοινωνιολόγο Δώρα Φούντα. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συμμετοχή σας! Μην ξεχνάτε να πάρετε μέρος στους επόμενους διαγωνισμούς που ακολουθούν!

Life Cοaching ή αλλιώς «Συμβουλευτική για Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη»

Tο Life Cοaching είναι μια νέα μέθοδος προσωπικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής μας, η οποία απαιτεί γρήγορες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Στην ελληνική γλώσσα, Life Coaching σημαίνει Προπόνηση Ζωής, η επικρατέστερη όμως απόδοση του όρου στη χώρα μας, είναι «Συμβουλευτική για Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη.

Οι παρεμβάσεις και η προσωπική ή επαγγελματική υποστήριξη στο Life Coaching, γίνεται μέσω συνεδριών οι οποίες είναι ατομικές ή ομαδικές και διαρκούν 1 ώρα η 1 ώρα και μισή. Οι συναντήσεις καθορίζονται μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά το δεκαπενθήμερο και διαρκούν σε πρώτο επίπεδο ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου από ένα μήνα έως ένα χρόνο. Το Life Coaching όμως είναι στενά συνδεδεμένο και με τη τεχνολογία, με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνει μέσω Skype, με e-mail ή ακόμα και μέσω τηλεφώνου για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ή το χρόνο να μεταβούν στο γραφείο του Coach.

Τι είναι όμως ο Life Coach ή διαφορετικά ο σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και ποια διαφορά έχει με ένα ψυχολόγο;

Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση ίσως είναι πιο εύκολο να ορίσουμε τι δεν είναι ο coach, ο Life Coach δεν είναι ψυχοθεραπευτής, δεν είναι γκουρού και δεν έχει σχέση με μεταφυσικές προσεγγίσεις. Ο Life Coach δεν «σκάβει» βαθιά στο παρελθόν, δεν ψάχνει να βρει ποιος και τι φταίει, δεν ψάχνει το γιατί, αντιθέτως εστιάζει στη λύση. Δεν επικεντρώνεται στο παρελθόν αλλά στο «εδώ και τώρα», ενώ συγχρόνως βοηθάει τους πελάτες του στο σχεδιασμό του μέλλοντος με τη δημιουργία προσωπικών και επαγγελματικών πλάνων ανάπτυξης. Το θεωρητικό πλαίσιο του Coaching είναι η κοινωνιολογία, η κοινωνική ψυχολογία καθώς και η θετική ψυχολογία. Ο Coach θα πρέπει να είναι ένας επιστήμονας με επιπλέον εξειδίκευση στο Coaching, ο οποίος ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας βάσει των διεθνών οργανισμών των Coaches.

Το Life Coaching διαπραγματεύεται θέματα αυτοπεποίθησης, στόχων, διαχείρισης στρες, διαχείρισης σχέσεων, διαχείριση ενδοοικογενειακών συγκρούσεων καθώς και γενικότερα θέματα καριέρας ή επαγγελματικού προσανατολισμού μέσω εξατομικευμένων παρεμβάσεων. Ο στόχος του Life Coaching είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους, να τους κινητοποιεί και να τους εξασφαλίζει το κατάλληλο περιβάλλον αποδοχής για να μπορέσουν να αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Προφέρει τις υπηρεσίες του σε εφήβους και ενήλικες με σκοπό πάντα να τους βοηθήσει να καθορίσουν τις προτεραιότητες στη ζωή, να τους βοηθήσει να αντιληφθούν τις δυνάμεις τους, να τους δυναμώσει και να τους οδηγήσει στην επιτυχία...

Founta

Μήπως ήρθε η ώρα να βρείτε και εσείς τον προσωπικό σας Life Coach;

founta

Για να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής στο Διαγωνισμό του Onmed πατήστε εδώ