ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έζησε μόλις 100 λεπτά αλλά έσωσε ζωές...

Ο Τέντι δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε δύο ώρες ζωής, χάρη σε αυτόν όμως σώθηκαν ζωές, καθώς έγινε ο μικρότερος σε ηλικία δωρητής οργάνων στη Βρετανία.

Έζησε μόλις 100 λεπτά αλλά έσωσε ζωές...

«Ο γιος μας έζησε και πέθανε σαν ήρωας», δηλώνουν οι γονείς για τη δύσκολη απόφαση που κλήθηκαν να πάρουν.

Η Τζες Έβανς βρισκόταν στη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της όταν την ενημέρωσαν ότι ένα από τα δύο μωρά που κυοφορούσε πάσχει από ανεγκεφαλία, μια σπάνια διαταραχή που συνεπάγεται ελλιπή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κρανίου.

Η έγκαιρη προειδοποίηση των γιατρών έδωσε όμως στην Τζες και το σύντροφό της Μάικ Χόλστον το απαραίτητο περιθώριο χρόνου ώστε να προετοιμαστούν, στο μέτρο του δυνατού, για τη βέβαιη πρόωρη απώλεια του ενός από τα δύο μωρά τους.

Πήραν λοιπόν τη γενναία απόφαση να εξετάσουν κάθε πιθανότητα το μωρό να γίνει δωρητής οργάνων.

Η Τζες γέννησε τον Τέντι και τον δίδυμο αδερφό του Νόα στις 22 Απριλίου του 2014 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας.

Ο Τέντι έζησε μόλις 100 λεπτά και έγινε ο νεότερος δωρητής οργάνων στη Βρετανία. Τα νεφρά του μεταμοσχεύθηκαν σε βαριά άρρωστο ασθενή από το Λιντς. Οι γιατροί πήραν επίσης ως μόσχευμα τις βαλβίδες της καρδιάς του. Όταν έγινε ευρύτερα γνωστή η ιστορία του Τέντι, σημειώθηκε αύξηση 378% στις εγγραφές στο μητρώο δωρεάς οργάνων της Βρετανίας.

Οι γονείς του τιμήθηκαν με βραβείο για τη συνεισφορά τους στο πλαίσιο της τελετής Pride of Britain που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη.

Δείτε κι αυτό:

Ο σκύλος που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους σε λίγες μόλις ημέρες (βίντεο)