ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο αναλυτή για την Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη παρουσιάζει η Roche

Το νέο αναλυτή cobas c 513 για τον προσδιορισμό της Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (HbA1c), παρουσιάζει η Roche.

Νέο αναλυτή για την Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη παρουσιάζει η Roche

Αναλυτικά, τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αναλυτή cobas 513 είναι:

• Εκτέλεση εξετάσεων HbA1c για τον προσδιορισμό του κινδύνου, τη διάγνωση και την παρακολούθηση των ασθενών με διαβήτη
• Υψηλή παραγωγικότητα (400 αποτελέσματα ανά ώρα), μικρός όγκος αναλυτή
• Υψηλός αριθμός εξετάσεων στον αναλυτή
• Άμεση αναφορά αποτελεσμάτων

Η Roche ανακοίνωσε πρόσφατα τη διαθεσιμότητα του αναλυτή cobas c 513 στις χώρες που δέχονται τη σήμανση CE

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics, ανέφερε ότι «Η αύξηση του αριθμού των ατόμων με διαβήτη συνιστά πρόκληση για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και επιβαρύνει σημαντικά τα συστήματα υγείας. Με το cobas c 513, η Roche καλύπτει τις ειδικές και αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας».

Με τον νέο αναλυτή cobas c 513, η Roche αντικαθιστά τον υπάρχοντα ειδικευμένο αναλυτή για την μέτρηση HbA1c, COBAS INTEGRA 800 CTS, ο οποίος αποτέλεσε μια επιτυχημένη και ευρέως καθιερωμένη λύση στον τομέα αυτό παγκοσμίως. Ο αναλυτής cobas c 513 αυξάνει ακόμα περισσότερο την απόδοση των εργαστηρίων καθώς διπλασιάζει τον ήδη κορυφαίο στην αγορά ρυθμό επεξεργασίας του INTEGRA 800 CTS, από τα 200 στα 400 αποτελέσματα ασθενών ανά ώρα. Ο cobas c 513 επιτυγχάνει αυτή την απόδοση ενώ καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο μέσα στο εργαστήριο.

Ο cobas c 513 προσφέρει δυνατότητα άμεσης αναφοράς αποτελεσμάτων και μειώνει την ανάγκη για χρονοβόρα ερμηνεία των αποτελεσμάτων από τον ίδιο τον ιατρό. Έτσι εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και εργαστηριακοί πόροι ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται υψηλή ποιότητα αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, ο αναλυτής cobas c 513 έχει τη δυνατότητα φόρτωσης μεγαλύτερου αριθμού δειγμάτων στον αναλυτή διασφαλίζοντας την ομαλότερη ροή εργασιών. Ο νέος αναλυτής προσφέρει επίσης δυνατότητα δειγματοληψίας από κλειστά σωληνάρια, η οποία ελαττώνει τον χρόνο εργασίας του χειριστή, αποτρέπει τη μόλυνση των δειγμάτων και προστατεύει την ασφάλεια του εργαστηριακού προσωπικού.

Πληροφορίες για τον διαβήτη

Ο επιπολασμός του διαβήτη έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και υπολογίζεται ότι υπάρχουν μέχρι και 566 εκατομμύρια διαβητικοί σε όλον τον κόσμο, με το 32% αυτών να είναι ακόμα αδιάγνωστοι. Ο συνολικός αριθμός των διαβητικών αναμένεται να αυξηθεί κατά 53% ακόμα μέχρι το 2035, με συνέπεια τη σημαντική επιβάρυνση των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης. Πάνω από τα μισά περιστατικά διαβήτη μπορούν να αποφευχθούν.

Πληροφορίες για τον αναλυτή cobas c 513 και την εξέταση HbA1c

Η HbA1c είναι εξέταση για την μέτρηση των μακροχρόνιων επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί εάν κάποιος είναι διαβητικός ή διατρέχει κίνδυνο να αναπτύξει διαβήτη. Ο αναλυτής cobas c 513 εκτελεί την καθιερωμένη εξέταση Tina-Quant HbA1c, η οποία χρησιμοποιείται επίσης σε όλη τη σειρά εργαστηριακών προϊόντων HbA1c της Roche, ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των αποτελεσμάτων. Ο αναλυτής συμμορφώνεται με τις ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις για την εξέταση HbA1c και μετρά την A1c όπως ορίζεται από το IFCC. Καθώς δεν αλληλεπιδρά με τις περισσότερες γνωστές παραλλαγές της HbA1c, η μέθοδος Tina-quant HbA1c της Roche επιτυγχάνει ορθή παρακολούθηση των επιπέδων της HbA1c και προσφέρει αξιόπιστα αποτελέσματα για κλινικούς ιατρούς και ασθενείς. Αποτελεί επίσης την πρώτη εξέταση που εγκρίθηκε από το FDA για τη διάγνωση του διαβήτη.

Ο αναλυτής cobas c 513 ανήκει στην οικογένεια cobas της Roche kai αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Hitachi High-Technologies (HHT).

Διαβάστε ακόμη:

Ο 10λογος της καλής διατροφής για τον διαβήτη