ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε ανασφάλιστες από το Α' Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών & την Bayer

Βοήθεια σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες παρέχοντας δωρεάν προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία, αποφάσισε να προσφέρει το Α' Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με αφορμή τον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε ανασφάλιστες από το Α' Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών & την Bayer

«Λόγω των δυσκολιών που έχουν ανακύψει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, η συνεισφορά αυτή κρίνεται επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε», τόνισε η Καθηγήτρια Ακτινολογίας Λ.Ε. Μουλοπούλου, Διευθύντρια του Α' Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης 50 μαστογραφιών δωρεάν, στη Μονάδα Μαστογραφίας του Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2015.

Σε ενημερωτική εκδήλωση που παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι για την ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας, οι υπεύθυνοι της Μονάδας Απεικόνισης Μαστού, Λέκτορες κ. Ηλίας Πριμέτης και κυρία Ευαγγελία Πανουργιά τόνισαν ότι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών, ανάλογα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.

Για πληροφορίες και ραντεβού καλείτε στο τηλέφωνο του Τμήματος 210 7286162.

Η εταιρεία Bayer, πάντα στο πλευρό του Έλληνα ασθενή και της επιστημονικής κοινότητας, στηρίζει έμπρακτα υπεύθυνες και ιδιαίτερες πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την πρόληψη των ασθενειών, όπως η δράση του Α' Εργαστήριου Ακτινολογίας, με στόχο την προαγωγή της δημόσια υγείας.

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητα της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης.

Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2014, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 119.000 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 42,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,5 δις ενώ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 3,6 δις.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεργασία ΕΛΠΕΝ με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία