ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έχετε πολλά τατουάζ; Τι δείχνει για το χαρακτήρα σας

Δεδομένου ότι τα τατουάζ έχουν γίνει πλέον mainstream, θα περίμενε κανείς ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε αυτούς που έχουν και σε αυτούς που δεν έχουν, κάτι που ίσχυε σε μεγάλο βαθμό πριν από μερικές δεκαετίες.

Έχετε πολλά τατουάζ; Τι δείχνει για το χαρακτήρα σας

Μια νέα μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητή του Πανεπιστημίου Άνγκλια Ράσκιν έρχεται όμως να υποδείξει ότι τελικά υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας διαφορές ανάμεσα στις δύο υποομάδες του πληθυσμού.

Πιο επιθετικοί και επαναστατικοί είναι ως χαρακτήρες όσοι επιλέγουν να στολίσουν το σώμα τους με διάφορα σχέδια, διαπίστωσε ο καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας Βίρεν Σουάμι αφού μελέτησε δείγμα 378 ενηλίκων ηλικίας 20 έως 58 ετών. Από το συνολικό δείγμα, 181 συμμετέχοντες ήταν γυναίκες και 197 άντρες. Ποσοστό περίπου 25% των συμμετεχόντων είχαν στο σώμα τους τατουάζ.

«Σημαντικά υψηλότερα» επίπεδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, λεκτικής επιθετικότητας, θυμού και αντιδραστικότητας εντοπίστηκαν στην ομάδα των συμμετεχόντων που είχαν τατουάζ. Όσο μάλιστα περισσότερα ήταν τα τατουάζ, τόσο πιο έντονη ήταν η εκδήλωση αυτών των αρνητικών χαρακτηριστικών.

Δεν παρατηρήθηκε, ωστόσο, στατιστικά σημαντική διαφορά στο εκπαιδευτικό/μορφωτικό υπόβαθρο μεταξύ όσων είχαν τατουάζ και όσων δεν είχαν.

Ο Σουάμι δηλώνει πως το τατουάζ είναι για αρκετούς ένας τρόπος αντίδρασης σε αρνητικά φορτισμένες εμπειρίες. «Το ίδιο το τατουάζ ως πράξη εκλαμβάνεται ως κάτι το επαναστατικό ή καταδεικνύει περιφρόνηση και εναντίωση», συμπληρώνει ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης:

Καινούργιο τατουάζ; Πώς θα καταλάβετε αν έχει μολυνθεί
Κάτω από τα τατουάζ της κρύβεται ένα τραγικό μυστικό... (εικόνες)
Ο τρυφερός μπαμπάς με το τατουάζ – Η φωτογραφία που έγινε viral
Πώς ένα τατουάζ μπορεί να οδηγήσει σε λάθος διάγνωση για καρκίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ