ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανάγκη για δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ με Κέντρο τα Δίκαια Θράκης - Μην εγκαταλείπετε τους ακρίτες

Να δημιουργηθεί βάση του ΕΚΑΒ με Κέντρο τα Δίκαια ζητούν γιατροί και πολίτες της Θράκης, καθώς το Κέντρο Υγείας Δικαίων βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τις βάσεις του Κέντρου σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, ενώ κλειστό παραμένει εδώ και τρεις μήνες το Μικροβιολογικό Εργαστήριο και παράλληλα υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης επιλογής.

Ανάγκη για δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ με Κέντρο τα Δίκαια Θράκης - Μην εγκαταλείπετε τους ακρίτες

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο elthraki.gr, κλειστό παραμένει τους τελευταίους τρεις μήνες το μικροβιολογικό εργαστήριο του κέντρου υγείας Δικαίων εξαιτίας της λήξης της σύμβασης με την προμηθεύτρια εταιρεία βασικών ειδών για τη λειτουργία του.

Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε φάρμακα πρώτης επιλογής για ασθενείς με καρδιοπάθειες και αλλεργικά επεισόδια αλλά και σε βασικά αναλώσιμα όπως συσκευές ορού και μάσκες νεφελοποίησης οξυγόνου.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του ακριτικού Κ.Υ. Κώστας Σιαφκαλόζης, όλες οι συμβάσεις με τις προμηθεύτριες εταιρείες έληξαν σχεδόν ταυτόχρονα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαγωνισμών για την ανάδειξη νέων, που έχουν προκηρυχθεί από την 4η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης στην οποία υπάγεται το Κ.Υ.

Βασικό όμως αίτημα της μονάδας πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης Δικαίων παραμένει η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην περιοχή, καθώς βρίσκεται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τις βάσεις που υπάρχουν σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, ενώ πρόσφατα έμεινε κενή και η θέση του οδηγού ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μεταφορά των ασθενών με χρόνιες παθήσεις που χρήζουν συχνή και συστηματική ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη.

Εν τω μεταξύ, για το θέμα του ΕΚΑΒ και ειδικότερα του συνεργείου των αυτοκινήτων που διαθέτει, μίλησε πρόσφατα -κατά την διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης- στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το ΕΚΑΒ διαθέτει το καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά πληρώνει 6.500 ευρώ το χρόνο για ανταλλακτικά. «Ούτε Λαμποργκίνι και Μπέντλεϊ να είχαμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΚΑΒ Λέσβου: Απαραίτητη η ενίσχυση με προσωπικό και οχήματα λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

Αισιόδοξος Πολάκης για το ΕΣΥ: Δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας - Ο ΕΟΠΥΥ θα λάβει 1,2 από την δόση του δανείου