ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόμνημα με αιτήματα του αναπηρικού κινήματος από την ΕΣΑμΕΑ στον Α. Φλαμπουράρη

Στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της ΕΣΑμΕΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, παρευρέθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Υπόμνημα με αιτήματα του αναπηρικού κινήματος από την ΕΣΑμΕΑ στον Α. Φλαμπουράρη

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν άτομα με αναπηρία, καθώς και με χρόνιες παθήσεις, όπως επίσης και οι οικογένειές τους . Το πλήθος των 10.000 ατόμων συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας και έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων,

Σκοπός της πορείας ήταν η διεκδίκηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των ΑμΕΑ, που καταπατούνται, την κοινωνική ένταξη τους, μια αξιοπρεπή διαβίωση, η κοινωνική προστασία τους και η άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης.

Αντιπρόσωποι της ΕΣΑμΕΑ παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος στον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μία ουσιαστική και όχι συμβολική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 3 Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ.

Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί εξειδικευμένο αναλυτικό υπόμνημα στον Υπουργό, για κινήσεις και αιτήματα για νομοσχέδια για το προσεχές μέλλον (με θέματα ασφαλιστικά, θέματα επιδομάτων, φορολογικά, συνταξιοδοτικά, υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης κλπ.).