ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Καβάλας: Το πρώτο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που λαμβάνει πιστοποίηση ISO

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (Γ.Ν.Κ.) έλαβε πριν από λίγες μέρες την πιστοποίηση για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας, ενώ καταχωρήθηκε και στο μητρώο παροχών ιατρικού τουρισμού.

Νοσοκομείο Καβάλας: Το πρώτο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που λαμβάνει πιστοποίηση ISO

Αυτό ανακοίνωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος της Καβάλας Χρηστός Κοπατσάρης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία συνολικά δεκαοκτώ έργα στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος ιδρύθηκε και αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει η νέα Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, ενώ παραδόθηκε σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός στο Κυτταρολογικό και Γαστρεντερολογικό Τμήμα και στη Νευρολογική Κλινική.

Επίσης, το Ακτινολογικό Τμήμα εφοδιάστηκε με έναν σύγχρονο σαρωτή οστικής μάζας, έχει μηχανογραφηθεί πλήρως το Τμήμα Αιμοδοσίας και πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή και του νέου συστήματος τηλεϊατρικής.

Ο κ. Κοπατσάρης υπογράμμισε πως ο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας είναι το πρώτο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας που λαμβάνει πιστοποιητικό ISO, επιτυγχάνοντας έτσι ένα μεγάλο στόχο που μέχρι σήμερα έχουν επιτύχει μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Ελλάδας.

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για μας, όπως επίσης και η καταχώρηση στο μητρώο παροχών ιατρικού τουρισμού», τόνισε ο διοικητής και συμπλήρωσε: «το νοσοκομείο μας συμμετέχει και επίσημα, πλέον, στην κοινή συλλογική προσπάθεια προβολής και ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επισκέπτης βρίσκεται στην περιοχή μας, σε κάθε περίπτωση θα δεχθεί υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας κι αυτό πλέον είναι πιστοποιημένο. Βάσει νομοθεσίας, δε μας επιτρέπεται να 'πουλήσουμε' υπηρεσίες υγείας, όμως μπορούμε να ενισχύσουμε τις παροχές μας και το συνολικό τουριστικό πακέτο, βάζοντας μέσα σε αυτό και τον τομέα υγείας».

Αναφερόμενη στα επιμέρους στοιχεία και τα οφέλη της εφαρμογής του πιστοποιημένου συστήματος διαχείρισης υγείας και ασφάλειας, η αναπληρώτρια διοικήτρια Στέλλα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί όλων των κλάδων στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας.

Τα οφέλη του συστήματος διαχείρισης του πιστοποιημένου συστήματος για το περιβάλλον του Γ.Ν.Κ. ξεκινούν από τη μείωση του αριθμού, της έκτασης και της σοβαρότητας των επαγγελματικών ασθενειών, την ελαχιστοποίηση ή την εξάλειψη της πιθανότητας νομοθετικών παραβάσεων, τη συστηματική προσέγγιση στην εκτίμηση της επικινδυνότητας και στη διαχείριση κινδύνων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, την απόδειξη χάραξης υπεύθυνης πολιτικής σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την επίδειξη επιμέλειας και βελτίωσης της εικόνας του νοσοκομείου προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και το ευρύ κοινό.