ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το club Προνομίων για Άτομα με Διαβήτη Χαράζω & η Julie Massino, στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), τα συστήματα αυτοελέγχου της γλυκόζης αίματος FreeStyle και το Club Προνομίων για άτομα με διαβήτη ΧΑΡΑΖΩ (www.harazo.gr), θέλησαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία των ίδιων των ανθρώπων που καθημερινά ζουν, αντιμετωπίζοντας τον διαβήτη.

Το club Προνομίων για Άτομα με Διαβήτη Χαράζω & η Julie Massino, στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκαν αρωγοί στην πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ), συμμετέχοντας ενεργά στο Διαβητικό Χωριό Πάτρας την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, το Διαβητικό Χωριό Πάτρας και το club ΧΑΡΑΖΩ καλωσόρισε στην Πάτρα τη μοναδική δημιουργό και Καθηγήτρια φωνητικής Julie Massino, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το νέο της τραγούδι «It's not Τaboo».

Το τραγούδι είναι γραμμένο για τη συγκεκριμένη Ημέρα και εμπνευσμένο από την προσωπική ιστορία της δημιουργού, η οποία πρόσφατα διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή διαβήτη Τύπου Ι. (lada).

«Στην Ελλάδα ο διαβήτης είναι taboo. Το 'It's not taboo' είναι εμπνευσμένο από τέτοιες καταστάσεις. Και κινητοποιεί προς τη σωστή κατεύθυνση όλους εκείνους που βρίσκονται απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις» δήλωσε η Julie Massino, κατά την παρουσίαση του τραγουδιού.

«Η ανάγκη αυτοδιαχείρισης του διαβήτη επιβάλει τη λήψη αποφάσεων πολλές φορές μέσα στην ημέρα από όσους ακολουθούν θεραπεία με ινσουλίνη. Το γεγονός αυτό απαιτεί σωστές και αξιόπιστες μετρήσεις σακχάρου με στόχο τη βέλτιστη γλυκαιμική ρύθμιση. Η σύγχρονη τεχνολογία μάς δίνει αυτή τη δυνατότητα. Μετρητές όπως ο FreeStyle Precision Νeo της Abbott Diabetes Care μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε ανά πάσα στιγμή αξιόπιστη μέτρηση» τόνισε από την πλευρά του ο Δρ. Ιωάννης Ντούπης, Παθολόγος-Διαβητολόγος και θεράπων γιατρός της Julie Massino.

Ακούστε το It's Not Taboo, στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=rYsMD9D3eQc

Διαβάστε ακόμη:

Διαβήτης: Δείτε τα πρόωρα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν