ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι κι αυτός έπαιζε σαξόφωνο! (βίντεο)

Ο 27χρονος σαξοφωνίστας Κάρλος Αγιλέρα διατηρούσε τις αισθήσεις του και συνόδευσε τους γιατρούς με τις μελωδίες του κατά τη διάρκεια της 12ωρης χειρουργικής επέμβασης!

Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι κι αυτός έπαιζε σαξόφωνο! (βίντεο)

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη στο νοσοκομείο Κάρλος Άγια της Μάλαγας προκειμένου να αφαιρεθεί καρκινικός όγκος από τον εγκέφαλο του νεαρού μουσικού.

{youtube}r_6mBCB-vbs{/youtube}

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια επέμβαση στην Ευρώπη. Μέσα στο 2014 έγιναν σε ΗΠΑ και Ισραήλ δύο χειρουργικές επεμβάσεις με τους ασθενείς να παίζουν βιολί, ενώ τον περασμένο Ιούνιο γιατροί από τη Βραζιλία χειρούργησαν έναν άνδρα στο κεφάλι, με τον ασθενή να παίζει κιθάρα κατά τη διάρκεια της επέμβασης!

Ο 27χρονος, καθώς και εκπρόσωποι της ιατρικής ομάδας, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου για το ιδιαίτερο περιστατικό και παρουσίασαν οπτικοακουστικό υλικό από την επέμβαση.

«Έπρεπε ο ασθενής να διατηρεί τις αισθήσεις του για να παρακολουθούμε την ικανότητα ομιλίας του, δεν υπήρχε άλλος τρόπος», δήλωσε ο νευροχειρουργός Γκιγιέρμο Ιμπάνεζ.

Από την πλευρά του, ο 27χρονος μουσικός είπε πως κατά τη διάρκεια της επέμβασης ένιωθε σαν να ήταν ξαπλωμένος στην παραλία! «Πριν από δύο μήνες ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου και τώρα έχω όλη τη ζωή μπροστά μου, είναι σαν να ξαναγεννήθηκα», συμπλήρωσε ο Κάρλος.

Χορηγήθηκαν στον ασθενή παυσίπονα και ηρεμιστικό προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος, ωστόσο παρέμεινε ξύπνιος καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης.

Δείτε κι αυτό:

Επέμβαση στον εγκέφαλο με τον ασθενή να παίζει βιολί (vid)
Της έκαναν επέμβαση στον εγκέφαλο και αυτή το... βιολί της!
Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι και αυτός... έπαιζε κιθάρα! (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ