ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μηνιγγίτιδα χτύπησε το προσφυγόπουλο που κατέληξε στην Μυτιλήνη - Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Μηνιγγίτιδα έδειξαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων του ανήλικου πρόσφυγα από την Συρία, που κατέληξε στην Μυτιλήνη.Αυτό επιβεβαιώνει η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένα ο πρόεδρός του ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Η μηνιγγίτιδα χτύπησε το προσφυγόπουλο που κατέληξε στην Μυτιλήνη - Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει στο onMed ότι το κρούσμα με το άτυχο παιδί που κατέληξε την Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», ήταν χαρακτηριστικό της μηνιγγίτιδας. Το παιδί ήταν παραμελημένο, είχε όλα τα συμπτώματα της νόσου, με αποκορύφωση σηψαιμικό επεισόδιο.

Τόσο ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος όσο και ο Λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο να γίνουν στα προσφυγόπουλα οι εμβολιασμοί, ενώ όπου υπάρχει συγκεντρωμένος πληθυσμός, όπως στην περίπτωση των προσφύγων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Για την ανάγκη εμβολιασμών από την μηνιγγίτιδα Β, αναφέρθηκαν με έμφαση πριν από μερικές ημέρες, και οι επικεφαλής της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, με αφορμή την εκστρατεία «Παιδικά Χαμόγελα» μία πρωτοβουλία της φαρμακευτικής GlaxoSmithkline.

Την επικινδυνότητα της νόσου τόνισε ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και Πρόεδρος Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος. Η μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και σηψαιμία είναι μία νόσος χωρίς διακρίσεις και μπορεί να προσβάλει κάθε ηλικιακή ομάδα, με τα βρέφη, νήπια, έφηβους και νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς, είχε υπογραμμίσει ο κ. Κωνσταντόπουλος. Η μηνιγγίτιδα μάλιστα έχει πολύ μεγάλη θνητότητα όπως τόνισε. Επανέλαβε δε, πως είναι αναγκαίο το εμβόλιο για την Μηνιγγίτιδα Β να μπει στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Να σημειώσουμε, ότι το εμβόλιο πρέπει να το κάνει ένα παιδί σε δύο φάσεις, την πρώτη φορά σε μικρή ηλικία και την δεύτερη στην εφηβεία ή ακόμη και μέχρι τα 24 έτη, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εν λόγω εμβόλιο για την Μηνιγγίτιδα Β δεν αποζημιώνεται σε καμία χώρα της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη:

Η εργαστηριακή διάγνωση θα δείξει εάν το προσφυγόπουλο που κατέληξε, είχε μηνιγγίτιδα