ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο σκύλος που μύρισε τον καρκίνο! (βίντεο)

Η 9χρονη Χάιντι είναι ένα αξιολάτρευτο τετράποδο που έχει εκπαιδευτεί ώστε να εντοπίζει ναρκωτικές ουσίες και αγνοούμενους.

Ο σκύλος που μύρισε τον καρκίνο! (βίντεο)

Έχει βοηθήσει να σωθούν αρκετές ζωές και η ιδιοκτήτριά της, Αν Γουίλς, είναι μία από αυτές.

Η 53χρονη από τη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ σώθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση και προειδοποίηση της Χάιντι, καθώς βοήθησε να ανιχνευθεί και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα ο καρκίνος που είχε αναπτυχθεί στον πνεύμονά της.

{youtube}VhjZNcnrg4I{/youtube}

Πριν από δέκα μήνες περίπου, η Γουίλς παρατήρησε ότι η Χάιντι άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα. «Μου γρατζουνούσε το χέρι, έμοιαζε πανικόβλητη και με μύριζε ασθμαίνοντας», δηλώνει η 53χρονη. «Έχωνε τη μύτη της στο στήθος μου και με μύριζε πολύ έντονα.»

Η Χάιντι συνέχισε να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο για αρκετές εβδομάδες και μάλιστα γινόταν όλο και πιο επίμονη απέναντι στην ιδιοκτήτριά της, οπότε αποφάσισε να την πάει στον κτηνίατρο, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του ABC News.

Ο κτηνίατρος δεν διαπίστωσε κάτι ανησυχητικό για την υγεία της χαριτωμένης σκυλίτσας, οπότε η Γουίλς άρχισε να σκέφτεται μήπως το πρόβλημα έχει να κάνει με την ίδια, οπότε έκλεισε ραντεβού με το γιατρό της.

«Με παρέπεμψαν για αξονική τομογραφία. Την επόμενη μέρα στις 9 το πρωί με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι υπάρχουν ενδείξεις καρκίνου στον πνεύμονα και ότι πρέπει να λάβω άμεσα θεραπεία.»

Ο ογκολόγος της Γουίλς, Δρ Ένσερ Κόουλ, υποστηρίζει από την πλευρά του ότι πράγματι η Χάιντι συνέβαλε στον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου, τονίζοντας μάλιστα πως αν η σκυλίτσα δεν ήταν τόσο επίμονη ο καρκίνος ενδεχομένως θα είχε εξαπλωθεί σε βαθμό που δεν θα ήταν πλέον ιάσιμος.

«Δεν είχα εκδηλώσει συμπτώματα, δεν υπήρχε τρόπος να καταλάβω ότι είχα καρκίνο και ότι τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα. Πραγματικά πιστεύω ότι η Χάιντι μού έσωσε τη ζωή. Εάν δεν είχε κάτι ό,τι έκανε πιθανότατα θα κανόνιζα την κηδεία μου, απ’ ό,τι μου είπαν οι γιατροί», δηλώνει η Γουίλς.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μεγάλος Δανός βοήθησε τη Μπέλα να περπατήσει ξανά μετά από 9 χρόνια (pics&vid)
Σκύλος σώζει την ιδιοκτήτριά του από επιληπτική κρίση (βίντεο)
Ο σκύλος-φύλακας των ετοιμοθάνατων (βίντεο)