ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Δείτε που θα χιονίσει αύριο

Επιδείνωση του καιρού με τοπικές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα Σάββατο (02/01).

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Δείτε που θα χιονίσει αύριο

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από τα ξημερώματα της Κυριακής αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτικότερα, αύριο 3 Ιανουαρίου 2016

1) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:
α) σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας (πάνω από 500 με 700 μέτρα).
β) στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανώς στην αρχή της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μέτρα).
2) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τηνΕύβοια, το Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
3) οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά στα 9 μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr