ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Παπάγου Χολαργού

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 18:00 στο αμφιθέατρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ του Δημαρχείου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού.

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Παπάγου Χολαργού

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του δήμου σε συγκεκριμένα θέματα που άπτονται της Οδικής ασφάλειας. Ο Δήμος προσπαθώντας να ξεφύγει από στερεότυπα και βαρετούς μονολόγους απευθύνθηκε σε κορυφαίους επαγγελματίες που θα δώσουν μια συγκεκριμένη διάσταση ο καθένας στον τομέα εξειδίκευσής του.

Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία της η πρόεδρος του ΙΟΑΣ κ. Βάσω Δανέλλη Μυλωνά η οποία θα αναπτύξει το θέμα : Οδήγηση και Αλκοόλ. Ο διευθυντής του Driving Academy, Θωμάς Παπαπάσχος θα μιλήσει για ασφαλή και οικονομική οδήγηση. Η πραγματογνώμων, ασφαλιστική σύμβουλος Αγγελική Κορκολή θα μας θυμίσει τι κάνουμε αμέσως μετά το ατύχημα και σε τι συνίσταται η συνυπαιτιότητα σε ατύχημα! Εκπρόσωπος της Τροχαίας θα επισημάνει τα επικίνδυνα σημεία του Δήμου μας.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας Καρτ, Γιώργος Λαζαράκος, θα μιλήσει για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών στα μυστικά της οδήγησης. Ο εκδότης Νικόλαος Νίκας με το σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη έχουν εδώ και χρόνια μια πρωτοποριακή προσέγγιση για το πώς η γελοιογραφία συντελεί στην εκπαίδευση ώστε η οδική ασφάλεια να διδάσκεται στα σχολεία. Ο πρόεδρος των ποδηλατών Παπάγου - Χολαργού, Μάριος Δημητρόπουλος θα παρουσιάσει τα μέτρα προστασίας για ποδηλασία μικρών και μεγάλων.

Ο Τάκης Τρακουσέλλης, εκδότης/δημοσιογράφος, θα αναφερθεί στο θέμα «κινητό τηλέφωνο στην οδήγηση» που αποτελεί την πιο διαδεδομένη αιτία ατυχημάτων. Ο ορθοπεδικός χειρουργός Μάνος Φανδρίδης θα δώσει απλές συμβουλές για ενδεδειγμένες ενέργειες πριν και μετά τη σύγκρουση ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της. Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Τάκης Πουρναράκης δημοσιογράφος, μηχανολόγος/μηχανικός, κάτοικος Δήμου Παπάγου - Χολαργού.

Στο τέλος θα διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση με απορίες και θέματα που θα θέσουν οι παρευρισκόμενοι. Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, η είσοδος είναι δωρεάν και στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου θα υπάρχει έκθεση με έργα του Μιχάλη Κουντούρη, με θέμα την Οδική Ασφάλεια.