ΕΙΔΗΣΕΙΣ

#GiveitCampaign: Η καμπάνια του I LIVE FOR ME με πρεσβευτές την Τόνια Σωτηροπούλου και τον Αλέξη Γεωργούλη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, το μη κερδοσκοπικό σωματείο I LIVE FOR ME πραγματοποιεί την καμπάνια #GiveitCampaign και μας καλεί όλους να συμμετάσχουμε, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σπουδαιότητα της πρόληψης του καρκίνου.

#GiveitCampaign: Η καμπάνια του I LIVE FOR ME με πρεσβευτές την Τόνια Σωτηροπούλου και τον Αλέξη Γεωργούλη

Το πιο σημαντικό όπλο απέναντι στον καρκίνο είναι η πρόληψη. Στόχος μας, να υιοθετήσουμε μία καλή συνήθεια ή να σταματήσουμε μία καθημερινή συνήθεια που βλάπτει την υγεία, έστω και για 24 ώρες.

Ανεβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία ή ένα βίντεο που σχετίζεται με μία βλαβερή συνήθεια που σταματάμε, έστω και για 24 ώρες (π.χ. κάπνισμα, κακή διατροφή), είτε με μία καλή συνήθεια που ξεκινάμε (π.χ. γυμναστική, καλή διατροφή, προληπτικό έλεγχο υγείας) ή με μία ενέργεια προσφοράς σε κάποιον τρίτο (π.χ. στήριξη ενός ατόμου που πάσχει από καρκίνο). Γράφουμε: «Στηρίζω την καμπάνια #GiveitCampaign του I LIVE FOR ME για την πρόληψη του καρκίνου», την αντίστοιχη ενέργεια που θα κάνουμε και τα hashtags #Giveit #GiveItUp #GiveItAGo #ILIVEFORME.

Τέλος, καλούμε έναν ή περισσότερους φίλους μας να συμμετέχουν, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Η καμπάνια ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου, διάστημα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν μία σειρά ενεργειών, όπως ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία, εταιρείες, σεμινάρια σε ασθενείς και άλλες στοχευόμενες δράσεις ενημέρωσης.

Πρεσβευτές της ενέργειας οι ηθοποιοί Τόνια Σωτηροπούλου και Αλέξης Γεωργούλης, που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και πρωταγωνιστούν στο βίντεο της καμπάνιας, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, και καλούν όλους εμάς να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Η Τόνια Σωτηροπούλου, που αποτελεί σταθερά υποστηρίκτρια του I LIVE FOR ME, αφού έχει συμμετάσχει σε πολλές προηγούμενες δράσεις του σωματείου, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που συνεργάζομαι με το I LIVE FOR ME για τρίτη συνεχή χρονιά. Το σωματείο προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε ασθενείς με καρκίνο και άλλα χρόνια νοσήματα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας υποστηρίξει και στη φετινή μας προσπάθεια, ώστε να προσφέρουμε το χαμόγελο αλλά και τη γνώση σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους».

Ο Αλέξης Γεωργούλης, που συνεργάζεται για πρώτη φορά μαζί μας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και ευχαριστώ το I LIVE FOR ME για την ευκαιρία που μου δίνει να συμμετέχω σε μια ενέργεια με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως η πρόληψη του καρκίνου».

Ο πρόεδρος του I LIVE FOR ME, Δρ. Νίκος Μεταξωτός, MD, PhD, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε: «Η καμπάνια #GiveitCampaign αποτελεί ουσιαστικά μία προσπάθεια να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι στην αντιμετώπιση του καρκίνου».

Σχετικά με το μη κερδοσκοπικό σωματείο I LIVE FOR ME

Το I LIVE FOR ME δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο να βοηθήσει τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και χρόνια νοσήματα και τις οικογένειές τους, να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα, έχει ως στόχο, μέσω δράσεων ενημέρωσης, να πετύχει την ευαισθητοποίηση του κοινού στο κρίσιμο ζήτημα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο και άλλα χρόνια νοσήματα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.iliveforme.ogr