ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθελοντική δράση για την αναβάθμιση του νοσ. «Αγ. Σάββα» με ζωγραφική παιδιών

Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των χώρων του Ογκολογικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», διαθέτοντας για το σκοπό αυτό έργα ζωγραφικής των παιδιών του PLAYLAND και του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, οργανώνει o Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός, Παιδικός Σταθμός PLAYLAND σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους «Πνοή αγάπης».

Εθελοντική δράση για την αναβάθμιση του νοσ. «Αγ. Σάββα» με ζωγραφική παιδιών

Ο Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός, Παιδικός Σταθμός και Νηπιαγωγείο PLAYLAND δραστηριοποιείται από το 1983 στη Βάρκιζα.

Η δράση αυτή θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:30π.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου), κατά την οποία θα εκτεθούν τα εικαστικά έργα που έχουν φιλοτεχνήσει τα παιδιά του PLAYLAND και του Παιδικού Χωριού SOS.

Παράλληλα, οι χορωδίες του Playland και του Παιδικού Χωριού SOS θα προσφέρουν ζεστασιά και χαρά στην εκδήλωση μέσα από τα τραγούδια των παιδιών ενώ τις χορωδίες θα πλαισιώσουν ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας και η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου. Την προσπάθεια μας στηρίζουν με την ευγενική τους χορηγία, οι εταιρείες, Microsoft και photobooth που θα βρίσκονται στην εκδήλωση με παράλληλες ενέργειες ενώ χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι: ΣΚΑΙ, nannuka.gr, Μπιζζζ πάρτυ, ‘’Όλα για τη μαμά’’. Την παρουσίαση έχει αναλάβει ο ηθοποιός Κώστας Κόκλας.

Η πρωτοβουλία αυτή, επαναλαμβάνεται μετά από δέκα χρόνια και με σύνθημα «Σου χαμογελώ μέσα από τις ζωγραφιές μου! Χαμογέλα και εσύ!», επιδιώκουμε, μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών, με την αγνότητα της φαντασίας τους και τα έντονα χρώματα να «μεταγγίσουμε» χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία στους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται και πονούν κάνοντας θεραπεία για να νικήσουν την αρρώστια τους. Επιπλέον, η δράση αυτή αποτελεί μέρος μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας του PLAYLAND που στοχεύει στην εκπαίδευση των αυριανών μελών της κοινωνίας μας και στη διάπλαση κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ατόμων και συλλογικών συνειδήσεων.

Μέσα από το γιορτινό κλίμα της εκδήλωσής, αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, επιθυμούμε να προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλους, μικρούς και μεγάλους, να προσεγγίσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια μας για την “ανάδυση” ανθρώπινων αξιών και την ενίσχυση μιας συλλογικής προσπάθειας που ξεκινάει από την αγάπη για το παιδί και το συνάνθρωπο και αποβλέπει στην συναισθηματική ενίσχυση όλων μας.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Διαβάστε ακόμη:

Ένας τόνος... αγάπης για τα Παιδικά Χωριά SOS χάρη στην εκστρατεία #DoPeopleGood του Mothersblog!