ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη για τους πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Στο πλαίσιο στήριξης κάθε σημαντικού κοινωνικού προβλήματος και ευαισθητοποιούμενος από το δράμα των προσφύγων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά δράση και ανταποκρίνεται εμπράκτως στο σημαντικό θέμα της μέριμνας για τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.

Ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη για τους πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Έτσι, ο Σύλλογος μας από σήμερα 2 Μαρτίου ξεκινά τη λειτουργία Ιατρείου στον χώρο του ΟΛΠ. Η λειτουργία του θα είναι σε σταθερή βάση και ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και έχει ήδη στελεχωθεί με Γενικούς Ιατρούς, Παθολόγους, Παιδιάτρους, καθώς και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Στόχος μας είναι να καταγράψουμε σε πρώτη φάση τους πρόσφυγες-μετανάστες με χρόνια προβλήματα υγείας, ώστε να τους παράσχουμε άμεσα τόσο την Ιατρική Περίθαλψη, όσο και την Φαρμακευτική Αγωγή που έχουν ανάγκη, καθώς και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν στη χώρα μας, αναζητώντας το δικαίωμα στη ζωή και εμείς -τουλάχιστον στον Ιατρικό και Φαρμακευτικό τομέα- ευελπιστούμε να τους καλύψουμε. Γιατί για μας, η Υγεία είναι δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φυλής.