ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σάρωσαν τα μετάλλια στην 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016!

Με 33 μετάλλια φέτος μόνο, οι Κορυφαίες Σπουδές έχουν την υπογραφή «ΞΥΝΗ»!

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σάρωσαν τα μετάλλια στην 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016!

Με 33 μετάλλια από τη φετινή μόνο συμμετοχή των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στην έκθεση «3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε 29 Ιανουαρίου-1η Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της αποτελεσματικότητας μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιβεβαιώνοντας πως η πρωτιά στις ποιοτικές σπουδές ενός εκπαιδευτικού ομίλου θεμελιώνεται μόνο μέσα από τις διακρίσεις και τις επιτυχίες των ίδιων των σπουδαστών του.

Αυτή λοιπόν την πρωτιά που έχουν κατοχυρώσει δεκαετίες τώρα τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ως προς την εξαιρετικά ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών τους, επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά 33 σπουδαστές Επισιτισμού του κορυφαίου ΙΕΚ, αποσπώντας 7 χρυσά, 18 αργυρά και 8 χάλκινα μετάλλια στην εν λόγω έκθεση, ουσιαστικά «εξαφανίζοντας» τον ανταγωνισμό των άλλων ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ!

Συγκεκριμένα, η έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και το Chef Club Κρήτης συνδιοργάνωσαν φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν μαγειρικό διαγωνισμό ελληνικής κουζίνας, με στόχο να αναδειχθούν οι επόμενοι μεγάλοι σεφ της χώρας. Η συμμετοχή εξάλλου, διακεκριμένων Ελλήνων Chef στην κριτική επιτροπή προσέδωσε διεθνές κύρος στο διαγωνισμό, θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.

Οι άρτια καταρτισμένοι και ταλαντούχοι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef) των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες των αυστηρών κριτών, ξεχώρισαν με διαφορά και «σάρωσαν» κυριολεκτικά τα μετάλλια στις κατηγορίες του διαγωνισμού για μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών!

Αναλυτικά, οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν οι «εκκολαπτόμενοι» chef και ζαχαροπλάστες των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ως άξιοι «πρεσβευτές» του κορυφαίου ΙΕΚ στη χώρα μας, που αποτελεί Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας εδώ και δεκαετίες:

- Έτοιμο σκάλισμα σε «Σκληρό κίτρινο τυρί»

- Έτοιμες παρουσιάσεις με θέμα τη Σοκολάτα «Ανάδειξη Ελληνικού Πολιτισμού»

- Μικρό μενού (2 πιάτων) από ομάδα σπουδαστών (2 ατόμων)

- Έτοιμη κατασκευή με θέμα το «Βούτυρο»

- Πιάτο με θέμα την Ελληνική Σαλάτα

- Ζωντανό σκάλισμα σε λαχανικά και φρούτα με θέμα την Ελληνική Γη

- Ελληνικό μενού 4 πιάτων

- Ζεστό πιάτο με θέμα το Ψάρι

www.iek-xini.edu.gr