ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε 5χρονη που χάνει την όρασή της (βίντεο)

Με τον Πάπα Φραγκίσκο	συναντήθηκε 5χρονη που χάνει την όρασή της (βίντεο)

Μια πεντάχρονη Αμερικανίδα, η οποία δεν γνωρίζει ότι σταδιακά θα χάσει το φως της, συναντήθηκε εχθές με τον πάπα Φραγκίσκο, μια συνάντηση που συμπεριλαμβανόταν στον «κατάλογο ευχών» που κατήρτισαν οι γονείς της με τα πρόσωπα και τα αξιοθέατα που θα ήθελαν να της δείξουν όσο ακόμη βλέπει.

Στην Λίζι Μάγιερς και τους γονείς της, από το Λέξινγκτον του Οχάιο, οι αξιωματούχοι του Βατικανού προέβλεψαν να δοθούν περίοπτες θέσεις στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ώστε να παρακολουθήσουν το κήρυγμα του Ποντίφικα, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους για λίγα λεπτά.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έσκυψε ώστε το κεφάλι του να μπορέσει να βρεθεί στο ύψος της Λίζι, κατόπιν άγγιξε απαλά με το δεξί του χέρι τα μάτια του κοριτσιού και την ευλόγησε.

«Εκείνη έμεινε άφωνη. Απλώς βούρκωσε», δήλωσε στους δημοσιογράφους η μητέρα της Λίζι, Κριστίν Μάγιερς.

«Για εκείνη είναι ο μεγαλόσωμος άνδρας με το λευκό καπέλο».

Ο Ποντίφικας «μας ζήτησε να προσευχηθούμε για εκείνον και μας είπε ότι κι εκείνος θα προσευχηθεί για εμάς», πρόσθεσε η γυναίκα.

«Νιώθω ένα απόλυτο αίσθημα γαλήνης. Για πρώτη φορά, ένιωσα γαλήνη», τόνισε.

Η Λίζι, η ιστορία της οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις ΗΠΑ, δεν γνωρίζει ότι πάσχει από το Σύνδρομο Άσερ, μια σπάνια γενετική διαταραχή εξαιτίας της οποίας σταδιακά θα χάσει την ακοή και την όρασή της.

Οι γονείς της είπαν ότι θα ενημερώσουν τη Λίζι, η οποία φοράει ήδη ακουστικό βαρηκοΐας για την κατάστασή της σταδιακά, όταν εκείνη αρχίσει να τους ρωτάει για λύσει τις απορίες της.

Η μικρή κινδυνεύει να χάσει την όρασή της σε διάστημα 7 ετών, επομένως οι γονείς της άρχισαν να εκπληρώνουν τις επιθυμίες που έχουν γράψει στον «οπτικό κατάλογο ευχών» της σχετικά με αξιοθέατα και πρόσωπα που κρίνουν ότι εκείνη θα ήθελε να δει, όσο μπορεί.

Το να συναντηθεί με τον Πάπα είναι μεταξύ των εμπειριών που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας. Η 5χρονη επισκέφθηκε επιπλέον το Κολοσσαίο και άλλα μνημεία στη Ρώμη.

«Νιώθω ότι διαθέτω ελάχιστο χρόνο για να της δείξω τόσα πολλά», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, Στιβ Μάγιερς.

Αφού έμαθε την ιστορία της, μια αεροπορική εταιρεία προσέφερε στην οικογένεια δωρεάν εισιτήρια για οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο κι εκείνοι επέλεξαν τη Ρώμη.

Από την πλευρά της, η Λίζι δώρισε στον Πάπα Φραγκίσκο ένα κομμάτι μετεωρίτη που τις χάρισαν στο Παρατηρητήριο Warren Rupp στο Μάνσφιλντ του Οχάιο, μία από τις πρώτες επιθυμίες που εκπλήρωσαν οι Μάγιερς.

Διαβάστε επίσης:

Η 5χρονη Λίζι χάνει την όρασή της – Θα προλάβει όμως να δει τη μαγευτική Ρώμη

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε 5χρονη που χάνει την όρασή της (βίντεο)