ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφερική Αρτηριακή Νόσος: Συνεργασία της WinMedica με το παν. νοσοκομείο του Cambridge

Περιφερική Αρτηριακή Νόσος: Συνεργασία της WinMedica με το παν. νοσοκομείο του Cambridge

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της WinMedica για έναν υγιέστερο κόσμο, η ελληνική φαρμακευτική εταιρία εγκαινίασε στις 16 Απριλίου, τη συνεργασία της με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cambridge, στο πλαίσιο του προγράμματος UKeMED.

Η συνεργασία στοχεύει στην εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων και κλινικών μελετών που αποβλέπουν στη δημιουργία επιστημονικών δεδομένων για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, τις συννοσηρότητες και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου (ΠΑΝ). Η ΠΑΝ προσβάλλει, περίπου το 29% του πληθυσμού άνω των 70 ετών ή/και άνω των 50 ετών όταν συντρέχουν παράγοντες κινδύνου όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και το κάπνισμα, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μάριος Κοσμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WinMedica, με αφορμή τη συνεργασία με το πρόγραμμα UKeMED ανέφερε ότι «Η συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά ιατρικά προγράμματα, αποτελεί για τη WinMedica πρώτη προτεραιότητα. Η συνεργασία με το UKeMED, αποτελεί ένα βήμα εξωστρέφειας και δίνει τη δυνατότητα εμπλουτισμού των φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων και της ιατρικής γνώσης σε συχνά νοσήματα όπως η Περιφερική Αρτηριακή Νόσος. Ως εκ τούτου, συμβάλλει απόλυτα στον στόχο που έχουμε θέσει, τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δράσεις, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, και να παρέχουμε άριστες και προσιτές λύσεις υγείας κυρίως για τους ασθενείς αλλά και συνολικά για το σύστημα υγείας».

Από την πλευρά του, ο Dr Leonard M. Shappiro (BSc. MA, MD, FRCP, FACC), ως εκπρόσωπος του Cambridge University Hospitals NHS Trust και Medical Director του UkeMED, τόνισε την αξία της νέας αυτής συνεργασίας και τα μακρόπνοα, αμοιβαία οφέλη που αναμένεται να αποφέρει. Η νέα ερευνητική συνεργασία με τη WinMedica δείχνει ότι όταν μια ελληνική φαρμακευτική εταιρία έχει όραμα και επικέντρωση στο ασθενή, επενδύει σε προγράμματα με επιστημονική προστιθέμενη αξία.

Σχετικά με την Περιφερική Αρτηριακή Νόσο

Η Περιφερική Αρτηριακή Νόσος είναι συχνή στον πληθυσμό και η επίπτωσή της αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας. Προσβάλλει, σύμφωνα με μελέτες, το 29% του πληθυσμού άνω των 70 ετών και άνω των 50 ετών όταν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, σακχαρώδης διαβήτης κ.ά.). Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών (αθηροσκλήρωση) στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, που προκαλούν στένωση του αυλού ή και πλήρη απόφραξη αυτών. Όταν περιοριστεί σημαντικά η αιματική ροή προς τα κάτω άκρα εμφανίζεται η διαλείπουσα χωλότητα, δηλ. πόνος στα πόδια (μηρούς, γάμπες ή και χαμηλότερα) που αναγκάζει τον ασθενή να σταματήσει.

Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις (1%-2%) εμφανίζεται κρίσιμη ισχαιμία που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια του σκέλους (ακρωτηριασμό). Η νόσος αντιμετωπίζεται με έγκαιρη διάγνωση, διαχείριση των παραγόντων κινδύνου (διακοπή καπνίσματος, ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη, μείωση λιπιδίων κ.τ.λ.), άσκηση και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε ακόμη:

Αθηροσκλήρωση σε νεαρή ηλικία: Ποιες είναι οι επιπτώσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου

BEST OF NETWORK

Oruc Reis: Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για διπλή σύγκρουση σε Κρήτη και Καστελόριζο

Επίδομα 534 ευρώ: Παράταση αναστολής και τον Οκτώβριο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Προσοχή: Αν σας έρθει αυτό το mail σβήστε το αμέσως - Συνεχόμενες επιθέσεις σε χρήστες

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι – Υπερπτήσεις πάνω από τους «Ανθρωποφάγους»

Κορονοϊός: Νέες αλλαγές στα τραπεζοκαθίσματα - Τι θα ισχύει από εδώ και πέρα

Θρίλερ με την 19χρονη Άρτεμις - Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Άσχημα νέα! Καταιγίδες, χαλάζι και αέρας – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΟΑΕΔ: 16.500 νέες θέσεις με μισθό 750€

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς - Δείτε αν κερδίσατε

Αυτό είναι το νέο αμυντικό υπερόπλο στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρόγραμμα - Δείτε ποιοι μπορούν να ενταχθούν