ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στο πλευρό των προσφύγων

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, ιατροφαρμακευτικό υλικό, καθώς και είδη ένδυσης, υπόδησης και προσωπικής υγιεινής σε Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στο ΜΗΤΕΡΑ, προσέφερε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης και συνεχίζοντας τη στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στο πλευρό των προσφύγων

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα φιλοξενήθηκαν στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ συνολικά 110 πρόσφυγες, εκ των οποίων 62 παιδιά. Όλες οι οικογένειες των προσφύγων έλαβαν την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, ενώ διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, σύμφωνα με το ιατρικό τους ιστορικό, προκειμένου να τους χορηγηθεί θεραπεία. Συνολικά διενεργήθηκαν περίπου 200 διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο, ιατροί παθολόγοι και παιδίατροι σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό παρακολουθούσαν την κατάσταση της υγείας τους, καταγράφοντας σε καθημερινή βάση τις ανάγκες τους και όπου κρινόταν απαραίτητο παρέπεμπαν σε εξειδικευμένες ειδικότητες ιατρών (παιδοουρολόγους, παιδονευρολόγους, οφθαλμιάτρους, ωτορινολαρυγγολόγους, ακτινολόγους, γυναικολόγους, δερματολόγους) για περαιτέρω εξετάσεις.

Παράλληλα, στη διάρκεια της φιλοξενίας των προσφύγων πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς δύο γέννες. Τα δύο νεογνά είχαν στενή παρακολούθηση από παιδίατρο – νεογνολόγο και οι μητέρες τους εκπαιδευτήκαν από το νοσηλευτικό προσωπικό για τη φροντίδα και τη σίτιση τους.

Επιπλέον, στα παιδιά των προσφύγων μοιράστηκαν παιχνίδια, ενώ καθημερινά, συνοδευόμενα από νοσηλεύτριες, ειδικό διερμηνέα και τους γονείς τους, έπαιζαν στην παιδική χαρά ή απασχολούνταν με ζωγραφική και παζλ στον παιδότοπο του ΜΗΤΕΡΑ.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία η Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κυρία Αρετή Σουβατζόγλου είπε χαρακτηριστικά «Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι στο ανθρώπινο δράμα που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρας μας και να μη στηρίξουμε το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που βοήθησε στην περίθαλψη των προσφύγων και ιδιαίτερα την κυρία Ελευθερία Κρικέλη, Διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, για τη σημαντική συνδρομή της στη διάρκεια της φιλοξενίας τους. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, πιστός στις δεσμεύσεις του απέναντι στην κοινωνία, ανέκαθεν στέκεται κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί».

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκινά από το υπ. Υγείας, η καμπάνια για τους εμβολιασμούς των προσφύγων