ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΕΕΣ στους πρόσφυγες του Σκαραμαγκά

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 κλιμάκιο στελεχών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρέθηκε στο Τοπικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά, προκειμένου να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια στους φιλοξενούμενους του Κέντρου.

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον ΕΕΣ στους πρόσφυγες του Σκαραμαγκά

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε διανομή ανθρωπιστικού υλικού (2.880 πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής, 2.880 πακέτα με ξηρά τροφή και 5.760 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού). Επιπλέον για τις ανάγκες του κέντρου διατέθηκαν 5.000 κρουασάν.

Παράλληλα υλοποιήθηκαν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά των φιλοξενουμένων προσφύγων από την ομάδα των κλόουν "Red Noses", καθώς και από το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης "Clown without borders from Sweden".

Να σημειώσουμε ότι στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων λειτουργεί σε καθημερινή βάση (από τις 10:00-14:00 και από τις 15:00-18:00) Κινητή Μονάδα Υγείας του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένη από ιατρό, μαία και νοσοκόμα του Ι.Ε.Σ., αλλά και από νοσηλεύτριες και εθελοντές νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., παρουσία και διερμηνέα.

Τέλος στο Κέντρο υπάρχει καθημερινή παρουσία κοινωνικού λειτουργού του Ε.Ε.Σ. για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμη:

Συντονισμένη δράση από τις Ευρωπαϊκές πόλεις για το προσφυγικό: Συζήτηση στην UNESCO