ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα, το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας, τον Οκτώβριο του 2020

Στην Ελλάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας, το οποίο αποτελεί τονωτική «ένεση» για την τουριστική προβολή της χώρας μας.

Στην Ελλάδα, το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαστολογίας, τον Οκτώβριο του 2020

Ειδικότερα, η Διεθνής Εταιρεία Μαστολογίας στο πρόσφατο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης επέλεξε την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας για τη διεξαγωγή του 21ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μαστολογίας, στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2020.

Συγχρόνως, στη διάρκεια του πανηγυρικού εορτασμού για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Καθ. κ. Alexander Mundinger βράβευσε την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, Καθ. Γυναικολόγο-Χειρουργό-Μαστολόγο κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα για τη συνολική της συνεισφορά στη Μαστολογία και για τη θεραπευτική φροντίδα που προσφέρει στις ασθενείς της.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ελλάδα για δεύτερη φορά, μετά το 1992 όπου είχε πραγματοποιηθεί το πρώτο με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου RODOS PALACE στη Ρόδο.

Στις εργασίες του σημαντικού αυτού και τιμητικού για τη χώρα μας γεγονότος, αναμένεται να παραστούν περισσότεροι από 2.000 διακεκριμένοι επιστήμονες απ’ όλον τον κόσμο στον τομέα της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων του μαστού και ειδικότερα του καρκίνου του μαστού, γεγονός το οποίο πέραν του υψηλού επιστημονικού κύρους που θα προσδώσει στην Ελλάδα, συγχρόνως θα αποτελέσει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα συμβολή στην τουριστική προβολή της συμπρωτεύουσας.

Την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Συνεδρίου, συντόνισε η Πρόεδρός της, Καθ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, σε στενή συνεργασία με την κυρία Δέσποινα Αμαραντίδου της ARTION Conferences & Events, που ειδικεύεται στη διεκδίκηση και διοργάνωση Ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως την υποστήριξή τους στην επιτυχή προσπάθεια ανάληψης της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Συνεδρίου, έχουν δηλώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος μαστού: Διπλασιασμό του χρόνου επιβίωσης δίνουν οι νέες θεραπείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ