ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διήμερο ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του μελανώματος

Διήμερο ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος, της πιο επιθετικής μορφής δερματικού καρκίνου, θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 10 και 11 Ιουνίου 2016, στην Αθήνα.

Διήμερο ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του μελανώματος

Στο πλαίσιό του, οι ενδιαφερόμενοι θα εκπαιδευτούν από τους δερματολόγους-μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος (ΕΛ.Ε.Μ.ΜΕΛ.) για τον σωστό τρόπο αυτοεξέτασης του δέρματος και θα ενημερωθούν για τις αλλαγές στις ελιές (μορφή, χρώμα, κνησμός κ.λπ.) που χρήζουν προσοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, στην οδό Ριζάρη 2 (στάση μετρό «Ευαγγελισμός»).

Από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ διακεκριμένοι επιστήμονες θα εξηγούν στο κοινό πώς γίνεται η διάγνωση του μελανώματος, τι κινδύνους κρύβει για την υγεία, ποια είναι τα νεότερα στη θεραπευτική αντιμετώπισή του και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να το εκδηλώσουν, ενώ θα απαντήσουν και σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Το Σάββατο διοργανώνεται επίσης ειδική εκδήλωση για τα παιδιά, ηλικίας από 5 ετών και άνω, που θα συμπεριλαμβάνει κουκλοθέατρο και παιχνίδια με θέμα «Κανόνες Ηλιοπροστασίας». Η παιδική εκδήλωση θα διεξαχθεί το πρωί (11.00-14.00) και το απόγευμα (18.00-20.00).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 210-7218366 και 210-7216876.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ