ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ακριτικοί Φούρνοι Ικαρίας στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» του ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τους Φούρνους Ικαρίας στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» που εφαρμόζει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια σε δυσπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές, με σκοπό να στηρίξει τους κατοίκους του νησιού στο δύσκολο καθημερινό τους αγώνα να κρατήσουν ζωντανό τον ακριτικό τους Δήμο.

Οι ακριτικοί Φούρνοι Ικαρίας στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» του ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Η επίσημη ένταξη ανακοινώθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος, ανακηρύχτηκε, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επίτιμος Δημότης των Φούρνων Ικαρίας, ενώ τιμήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

Με το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων των Φούρνων Ικαρίας, προσφέροντας τις κορυφαίες υπηρεσίες του. Μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία, ο Όμιλος θα στηρίζει τις οικογένειες που επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στο ακριτικό νησί. Συγκεκριμένα, με σκοπό να διευκολύνει τα ζευγάρια του ακριτικού νησιού, που θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, ο Όμιλος θα προσφέρει δωρεάν παροχή τοκετού στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική «ΓΑΙΑ» στην Αθήνα και στο Μαιευτήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σε όλες τις επιτόκους του νησιού. Ο Όμιλος θα στέκεται δίπλα τους και στη συνέχεια καθώς θα προσφέρει την πλήρη και δωρεάν νοσηλεία όλων των παιδιών και εφήβων του νησιού μέχρι 14 ετών, που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας, στο «Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών» και στο «Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης».

Fournoi Iatriko

Επιπλέον, αναδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία του προληπτικού ελέγχου, η υπερσύγχρονη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών επισκέφτηκε τους Φούρνους Ικαρίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να πραγματοποιήσουν δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μοναδική, πανελλαδικά, αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη Κινητή Ιατρική Μονάδα, στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί το σύνολο των εξετάσεων προληπτικού ελέγχου, όπως εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα, οφθαλμολογικό έλεγχο και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα στελεχώνεται από 10μελές εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που περιλαμβάνει καρδιολόγους, γυναικολόγο, πνευμονολόγο, ιατρό εργασίας, μαίες, παρασκευάστριες και τεχνολόγο – ακτινολόγο.

Το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» που υλοποιεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο προσφέρει τις ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες του, προς όφελος των ασθενών και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Μεταξύ άλλων, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει Προγράμματα Ιατρικής Υιοθεσίας, Στήριξης των Τοπικών Κοινωνιών, Προνομιακών Εξετάσεων για Όλους, Τηλεϊατρικής καθώς και συντεταγμένες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης.

Η τελετή επίσημης ένταξης των Φούρνων Κορσέων στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» καθώς και η ανακήρυξη του Προέδρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιου Αποστολόπουλου, σε επίτιμο δημότη, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού, με την παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, του Έπαρχου Ικαρίας, του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και προσωπικοτήτων με μεγάλη κοινωνική συνεισφορά. Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Σήμερα ήταν μία συγκλονιστική ημέρα, γιατί οι κάτοικοι του νησιού κατάλαβαν το μέγεθος της αγάπης μας προς αυτούς. Πρέπει να φροντίσουμε τους ανθρώπους που φυλούν Θερμοπύλες. Τα παιδιά αυτά από σήμερα είναι ιατρικά υιοθετημένα – είναι δικά μου παιδιά και είναι 121. Όλες οι υποψήφιες μητέρες θα ξέρουν, πλέον, ότι για να γεννήσουν όλα θα είναι δωρεάν και ότι για 14 χρόνια θα είμαστε δίπλα στο παιδί τους εντελώς δωρεάν».

Απευθυνόμενος στο Δρ. Αποστολόπουλο, ο Δήμαρχος των Φούρνων Κορσέων, Γιάννης Μαρούσης, τόνισε: «Όντας κάτοικοι ακριτικού νησιού, πλέον νιώθουμε ασφαλείς υπό την προστασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που άγγιξε και κάλυψε ανάγκες, εκεί που η Πολιτεία «σφύριζε» αδιάφορα. Η έγκυρη και έγκαιρη παρέμβαση των Ιατρών της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Ομίλου έσωσε τις ζωές δύο συνανθρώπων μας, που έχρηζαν άμεσης νοσηλείας. Ευχόμαστε τη συνέχιση της ουσιαστικής και έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και σας ευχαριστούμε για τη συμβολή, το φιλότιμο, την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Σας ευχαριστούμε που γίνατε δικοί μας Άνθρωποι»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέκταση του «Προγράμματος Ιατρικής Υιοθεσίας» στους Φούρνους Ικαρίας πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική προτροπή από τον έγκριτο ακαδημαϊκό και Διευθυντή του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη.