ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνικό Σχέδιο για την κοινωνική προστασία ατόμων με αναπηρία από «Το Ποτάμι»

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του Ποταμιού αποτελούμενη από τον Βουλευτή Αττικής Γιώργο Μαυρωτά, τον υπεύθυνο Πρόνοιας και Αναπηρίας Βασίλη Χαρόπουλο και τις εκπρόσωπους των Νέων του Ποταμιού Χριστίνα Φούντζουλα και Δήμητρα Γιαννάκη, παραβρέθηκε στην καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος που παρέχει από το 1971 φροντίδα και κατάρτιση σε παιδιά με νοητική υστέρηση.

Εθνικό Σχέδιο για την κοινωνική προστασία ατόμων με αναπηρία από «Το Ποτάμι»

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Μαυρωτάς εξήρε τις προσπάθειες του Προέδρου κ. Αργυρόπουλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, του προσωπικού, καθώς και των παιδιών και των γονέων τους για την υλοποίηση μιας εξαιρετικής εκδήλωσης. Επεσήμανε την προσφορά του Σικιαριδείου Ιδρύματος στην κατεύθυνση της ομαλής ένταξης των παιδιών στο οικογενειακό, κοινωνικό και αργότερα εργασιακό περιβάλλον, με κύριο γνώμονα πάντα την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αυτονομία τους. Προέτρεψε, τέλος, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, τοπική κοινωνία και η ιδιωτική πρωτοβουλία να σταθούν αρωγοί του Ιδρύματος.

Ο κ. Χαρόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαρκούς φροντίδας και συμπαράστασης προς τους νέους του ιδρύματος καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου τους. Από την πλευρά της η κυρία Φούντζουλα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει επιγραμματικά τις θέσεις του Ποταμιού για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου με στόχο την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των μορφών διάκρισης, την προώθηση της εξίσωσης των ευκαιριών και της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Οι νέοι του Σικιαριδείου ιδρύματος πραγματοποίησαν στη συνέχεια με τη βοήθεια των αξιέπαινων εκπαιδευτών τους μια εξαιρετική παράσταση που περιελάμβανε τραγούδια, χορό και θεατρικά σκετς με θέμα την αντιμετώπιση των διακρίσεων. Ένα μεγάλο και δυνατό μήνυμα με αποδέκτη τόσο τους φορείς όσο και ολόκληρη την κοινωνία.