ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πλούσιες δραστηριότητες του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης τον Μάιο

Πλούσιες ήταν οι πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις της πόλης, στις οποίες συμμετείχε τον μήνα Μάιο το τοπικό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης.

Οι πλούσιες δραστηριότητες του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης τον Μάιο

Ειδικότερα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης στις 14 Μαΐου. Συγκεκριμένα οι εθελοντές μας συμμετείχαν στην επίσημη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση που ακολούθησε ενώπιον των τοπικών αρχών, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και των συμπολιτών μας.

Υγειονομικές καλύψεις

Η δράση της Ομάδας Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής συνεχίζεται με την παρουσία της σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, παρέχοντας νοσηλευτική φροντίδα σε μικρούς αθλητές.

Αναλυτικά, στο 1ο και 2ο Τουρνουά (7 & 28 Μαΐου) Κοινωνικής Αλληλεγγύης "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ" (υπό τη διοργάνωση του Συνδέσμου Πτυχιούχων Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Έβρου) η Ομάδα αντιμετώπισε (10) περιστατικά θλάσεων επι γονάτων και κάτω άκρων, εκδορών και ρινορραγίας.

Στα τουρνουά συμμετείχαν περισσότερες από δέκα ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Νομού. Ο συνολικός αριθμός των μικρών αθλητών έφτασε τους 500 (ηλικίες 6 με 10 ετών) υποστηρίζοντας με τη συμμετοχή τους την κοινωνική δράση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Στις 21 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Ποντιακού Αθλητικού Ομίλου Π.Α.Ο.Κ. Academy στην Παλαγία το 4ο Εαρινό Φεστιβάλ Παιδικού Ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα του Ποντιακού Αθλητικού Ομίλου.

Στην αθλητική εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μικροί αθλητές, ηλικίας 6 έως 13 ετών από συλλόγους της πόλης μας, του νομού Ροδόπης και Ξάνθης.

Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης παραβρέθηκε στην αθλητική εκδήλωση, έπειτα από αίτημα του συλλόγου, και παρείχε νοσηλευτική φροντίδα στους αθλητές αντιμετωπίζοντας περιστατικά τραυματισμών και εκδορών.

Εκπαιδεύσεις Εθελοντών Νοσηλευτικής

Στις 27 Μαΐου ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση της νέα τάξης Εθελοντών Νοσηλευτικής, η οποία αποτελεί την 19η σε σειρά τάξη εθελοντών από την ίδρυση του Τοπικού Τμήματος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 15 Φεβρουαρίου με τα θεωρητικά μαθήματα, τα οποία δίδαξαν αμισθί γιατροί-ιδιώτες της πόλης μας.

Οι εθελοντές μας έλαβαν γνώσεις στις βασικές αρχές των εξής μαθημάτων:

- Χειρουργικής: από την κα Ε. Ελευθεριάδου, Αγγειοχειρουργό και Γενική Γραμματέα Δ.Σ.
- Ανατομίας: από την κα Δ. Σεϊτάνη, Μικροβιολόγο και Μέλος Δ.Σ.
- Παθολογίας: από τον Παθολόγο κ. Ι. Πετρίδη
- Διαιτητικής: από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ. Ι. Τζιανάβαρλη
- Νοσηλευτικής και Α' Βοηθειών: από τη Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Τμήματος κα Ε. Παπάζογλου.

Ακολούθησε η πρακτική άσκηση 60 υποχρεωτικών ωρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στα τμήματα Παθολογικής και Χειρουργικής Κλινικής και στα Επείγοντα Περιστατικά.

Επίσης σε συνεργασία με τη Διευθύνουσα του Νοσοκομείου, οι εθελοντές επισκέφτηκαν επιπλέον τμήματα όπως: Χειρουργεία, Μονάδες στεφανιαίων νόσων, Μονάδα τεχνητού νεφρού, Αιμοδοσία, Αποστείρωση, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα νεογνών και μαιευτική κλινική, Ακτινοδαγνωστικό Εργαστήριο (Μαγνητικό και Αξονικό τομογράφο-Αγγειογράφο).