ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν εξετάσεις από το ΥΓΕΙΑ στους κατοίκους της Λέρου

Στη Λέρο πραγματοποιήθηκε η 6η κατά σειρά δράση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ «Ταξιδεύουμε για την Υγεία». Ομάδα εθελοντών προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο 8- 9 Ιουλίου, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Δωρεάν εξετάσεις από το ΥΓΕΙΑ στους κατοίκους της Λέρου

Η ομάδα των εθελοντών αποτελείται από 39 ιατρούς 16 ειδικοτήτων καθώς και 70 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των εταιριών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι ειδικότητες των ιατρών είναι: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί και ωτορινολαρυγγολόγοι.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν περιλαμβάνουν αιματολογικούς ελέγχους, pap-test, υπερηχογραφήματα σώματος, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς και οφθαλμολογικούς ελέγχους.

Το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» ξεκίνησε το 2013 με στόχο την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, οι οποίοι με εφόδιο τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουν τα νοσοκομεία του Ομίλου, ταξιδεύουν και προσφέρουν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ στηρίζει Κέντρα Υγείας ή Ιατρεία στις περιοχές αυτές με ιατρικό εξοπλισμό, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 5 εθελοντικές εκστρατείες (Λειψοί & Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα), έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 6.000 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 24.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Δείτε το ακόλουθο video με όσα διαδραματίστηκαν:

Διαβάστε ακόμη:

ΥΓΕΙΑ: Το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα με διαπίστευση Joint Commission International (JCI)