ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράσεις Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης για τον μήνα Ιούνιο

Πλούσιες ήταν οι δράσεις του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης κατά τον μήνα Ιούνιο.

Δράσεις Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης για τον μήνα Ιούνιο

Ειδικότερα, οι δράσεις του ΕΕΣ έχουν ως εξής:

Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής συνέχισε την παρουσία της στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης μας.

Αναλυτικότερα, στις 4 Ιουνίου 2016, στο 5ο ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ακαδημιών "Αγίας Μαρίνας", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Μαΐστρου, με τη συμμετοχή των αθλητικών ακαδημιών της Αλεξανδρούπολης, του Βορείου Έβρου και της Κομοτηνής, η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης ήταν παρούσα αντιμετωπίζοντας περιστατικά θλάσεων γόνατος και κνήμης, εκδορών, οιδημάτων και δηγμάτων εντόμων.

Στις 12 Ιουνίου 2016, στο γήπεδο του Απαλού Αλεξανδρούπολης, και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Νίκης Απαλού, διοργανώθηκε το 3ο ποδοσφαιρικό τουρνουά "LOGA CUP". Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες των Νομών Έβρου, Καβάλας και Κομοτηνής ενισχύοντας το φιλανθρωπικό σκοπό της αθλητικής εκδήλωσης που αφορούσε στη στήριξη του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης ήταν παρούσα και σ' αυτό το τουρνουά παρέχοντας τις Πρώτες Βοήθειες σε περιστατικά θλάσεων κνήμης, κάτω άκρου, ισχίου, κακώσεων πηχεοκαρπικής άρθρωσης και γόνατος, δηγμάτων εντόμων, ρινορραγιών και κεφαλαλγιών.
Στο τέλος της εκδήλωσης το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τιμήθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2016 διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φάρος» Απαλού Αλεξανδρούπολης, το "8ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα". Συγκεκριμένα, στις 25 Ιουνίου 2016 συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο «ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ» Αλεξανδρούπολης τρεις χιλιάδες χορευτές από 86 πολιτιστικούς Θρακικούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, διασκεδάζοντας και ξεσηκώνοντας το κατάμεστο από κόσμο στάδιο.
Από την εκδήλωση δεν έλειψε η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής που ανέλαβε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συμμετεχόντων χορευτών και του κοινού.

Από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου, πάνω από 100 επιχειρήσεις της τοπικής και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φιλοξενήθηκαν στα περίπτερα της 17ης Διεθνούς Έκθεσης "Alexpo" στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης παρουσία πλήθους επισκεπτών. Tο Τοπικό Τμήμα E.E.Σ. Αλεξανδρούπολης παραβρέθηκε σε αυτήν, έπειτα από αίτημα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, προκειμένου να καλύψει υγειονομικά τόσο την Έκθεση όσο και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Το Επιμελητήριο Έβρου στήριξε την παρουσία του Ε.Ε.Σ. παρέχοντας αμισθί χώρο για την παρουσίαση του έργου της Ομάδας Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής, η οποία ανέλαβε την ιατροφαρμακευτική φροντίδα εκθετών και επισκεπτών αντιμετωπίζοντας περιστατικά ζάλης, κεφαλαλγίας καθώς και εύρεσης οικείων προσώπων. Το περίπτερο του Ε.Ε.Σ κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο ενημερώθηκε για το έργο του Τμήματος και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου, διεξήχθη στην αίθουσα διδασκαλίας του Τμήματος Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες. Η Νοσηλεύτρια του Τμήματος κυρία Ειρήνη Παπάζογλου εκπαίδευσε μια σειρά ενδιαφερομένων σε βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών στο θεωρητικό και βιωματικό τμήμα του. Οι εκπαιδευόμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου συμμετέχοντας ενεργά στα σενάρια βιωματικής άσκησης, που έχουν στόχο την αφομοίωση και την εμπέδωση της θεωρίας.