ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έδειξε το στήθος της στο Facebook για καλό σκοπό (φωτογραφία)

Μια Βρετανίδα, μητέρα δύο παιδιών, αποφάσισε να ανεβάσει στο Facebook μια φωτογραφία του στήθους της προκειμένου να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες για τα ανεπαίσθητα σημάδια του καρκίνου του μαστού.

Έδειξε το στήθος της στο Facebook για καλό σκοπό (φωτογραφία)

Η Κλερ Γουόρνερ δεν είχε εκδηλώσει κανένα από τα «κλασικά» συμπτώματα του καρκίνου του μαστού, όπως κάποιο ογκίδιο στο στήθος αισθητό με την ψηλάφηση ή κάποια μεταβολή στην όψη της θηλής.

Η Κλερ επισκέφθηκε γιατρό όταν εντόπισε στο πλαϊνό μέρος του μαστού της ένα μικρό λακκάκι, και αυτό ήταν το μόνο ανησυχητικό σημάδι που είχε εμφανίσει. Μάλιστα, η ίδια αναφέρει πως δεν θα το είχε εντοπίσει έγκαιρα εάν δεν την είχε παροτρύνει μια φίλη της να διαβάσει ένα άρθρο σχετικά με μια γυναίκα που είχε εμφανίσει κάτι αντίστοιχο στο στήθος της.

Στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία στο Facebook, η Κλερ γράφει: «Το στάτους και η φωτογραφία που ποτέ δεν περίμενα πως θα ανεβάσω – Παρακαλώ διαβάστε και κυρίως κοιτάξτε καλά. Αυτή είναι μια φωτογραφία του αριστερού μαστού μου. Στο σημείο που βλέπετε τη μικρή μελανιά έκανα βιοψία. Το ανεπαίσθητο λακκάκι είναι ένα σπάνιο και σχεδόν άγνωστο σύμπτωμα του καρκίνου του μαστού. Είναι πολύ εύκολο να σου ξεφύγει. Το είδα χάρη σε ένα άλλο ποστ που κοινοποίησε μια φίλη».

3615AD1800000578 3681443 image m 37 1468008238052

Η ιστορία που διάβασε η Κλερ ήταν αυτή της Λίσα Ρόιλ, την οποία φιλοξένησαν τα Μέσα το Μάιο του 2015.

Τόσο η φωτογραφία της Λίσα όσο και η φωτογραφία της Κλερ έγιναν viral και βοήθησαν να ενημερωθούν περισσότερες γυναίκες για την αξία της αυτοεξέτασης μαστού αλλά και για τα λιγότερο γνωστά σημάδια του καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος μαστού: Η διατροφή που αποτρέπει την επανεμφάνιση της νόσου

Αλκοόλ & καρκίνος μαστού: Ποια ποσότητα θεωρείται επικίνδυνη για τις γυναίκες

Διατροφή για πρόληψη καρκίνου του μαστού: Πόσα φρούτα πρέπει να τρώνε οι έφηβες