ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξαλλη η Ανοιχτή Αγκαλιά με δημοσιεύματα που μιλούν για κατάθλιψη των κατοίκων στην Αμοργό

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Ανοιχτή Αγκαλιά, σχετικά με δημοσιεύματα των Τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με την Εκστρατεία που πραγματοποίησαν οι Φ.Κ.Π.Ι. Ανοιχτή Αγκαλιά στην Αμοργό, από 13-17 Ιουνίου, με τον τίτλο «Καταθλιπτικοί και αγχωμένοι οι κάτοικοι της Αμοργού –λόγω κρίσης».

Έξαλλη η Ανοιχτή Αγκαλιά με δημοσιεύματα που μιλούν για κατάθλιψη των κατοίκων στην Αμοργό

Πρόκειται για απαράδεκτο τίτλο σχολιάζουν οι επικεφαλής της Ανοιχτής Αγκαλιάς, προσθέτοντας, ότι «η Ανοιχτή Αγκαλιά είναι πολύ προσεκτική σε ό,τι αφορά τις κλειστές κοινωνίες και σέβεται τα προσωπικά δεομένα των πολιτών».

Αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Αγκαλιά:

«Ο ακριβής τίτλος του Δελτίου Τύπου που αποστείλαμε είναι: «Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, η Ανοιχτή Αγκαλιά βρέθηκε κοντά στους κατοίκους της Αμοργού».

Επιπρόσθετα, στο εν λόγω απολογιστικό δελτίο τύπου:

1) Δεν αναφέρουμε πουθενά περί έρευνας.
2) Τονίζουμε ότι η κατάσταση υγείας των παιδιών είναι άριστη, είναι επαρκώς εμβολιασμένα και φροντισμένα από τους γονείς τους.
Η Ομάδα Ψυχολόγων αναφέρει: «Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι γονείς και εκπαιδευτικοί εν γένει παρακολουθούν την εξέλιξη των παιδιών».
3) Το γεγονός ότι οι ενήλικες παραμελούν την υγεία τους είναι γενικό φαινόμενο, δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Αμοργού.
4) Το άγχος και η κατάθλιψη λόγω κρίσης αφορά όλη την Ελλάδα (Το γεγονός ότι συνταξιούχοι και γονείς προβληματίζονται, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε μικρά πράγματα που δίνουν χαρά στα παιδιά, αυτό και μόνο τους δημιουργεί και άγχος και θλίψη).
5) Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αμοργού ελάμβανε καθημερινώς πλήρη ενημέρωση από τους εθελοντές ιατρούς της Ομάδας για τα ιατρικά πεπραγμένα .
6) Από τους κατοίκους μόνο ευχές εισπράξαμε. Ο κύριος Δήμαρχος πρέπει να ξέρει ότι η επίσκεψη της κάθε ιατρικής ομάδας στο νησί είναι τονωτική ένεση και όχι ζημία για τους επαγγελματίες.

Ο κύριος Δήμαρχος μας γνωρίζει πολύ καλά. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε το νησί. Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί η Εθελοντική Ομάδα απορρέει από τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας. Εάν πράγματι δήλωσε ότι «είμαστε ανεπιθύμητοι», λυπούμαστε διότι εδώ και 25 χρόνια, μόνο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» εισπράττουμε από τους Δημάρχους.

Αλήθεια, το δελτίο τύπου που του αποστείλαμε, το διάβασε ο συντάκτης προσεκτικά; Διότι ο τίτλος που επέλεξαν τα ΜΜΕ δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο του δελτίου τύπου.

Επ’ ευκαιρία, ευχαριστούμε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Αμοργού που προσέφεραν ένα έργο τους το οποίο ήδη τοποθετήθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ με ειδικό αφιέρωμα».

Τ