ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιογενείς ηπατίτιδες: Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από τον «Προμηθέα»

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ιογενών Ηπατιτίδων, που είναι η 28η Ιουλίου, προγραμματίζει την υλοποίηση δράσης ενημέρωσης καθώς και παροχής δωρεάν εξετάσεων σε ασθενείς με νόσους του ήπατος, με στόχο να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά του, δηλαδή σε έναν κόσμο χωρίς ιογενείς ηπατίτιδες.

Ιογενείς ηπατίτιδες: Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από τον «Προμηθέα»

Η ελαστογραφία ήπατος αποτελεί μια σχετικά καινούργια και καινοτόμο διαδικασία εξέτασης για τον προσδιορισμό του βαθμού της ηπατικής βλάβης των ασθενών. Η εξέταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια μηχανήματος ελαστογράφου ήπατος με την ονομασία «Fibroscan». Βασισμένο στις αρχές της ελεγχόμενης παροδικής ελαστογραφίας του ήπατος, το μηχάνημα Fibroscan μετράει την σκληρότητα του ήπατος που συνδέεται άμεσα με ηπατικές παθήσεις. Η εύκολη λειτουργία χρήσης του Fibroscan επιτρέπει μία γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλή εξέταση, προσφέροντας ταυτόχρονα ακριβή αποτίμηση της ηπατικής βλάβης, με βαθμό αξιοπιστίας ισότιμο με εκείνον της βιοψίας ήπατος. Η βιοψία περιλαμβάνει μία επεμβατική και επώδυνη διαδικασία, η οποία επιπλέον απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία τον ασθενή, αλλά και επιβαρύνοντας το σύστημα υγείας. Επιπρόσθετα, η εξέταση μέσω Fibroscan, προσφέρει άμεσα το αποτέλεσμα της καθώς και δυνατότητα της επί τόπου εκτύπωσής του.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, καθώς και το γεγονός ότι η ελαστογραφία ήπατος δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, παρόλο που αποτελεί μια απαραίτητη εξέταση για την διάγνωση και την έναρξη θεραπείας των ασθενών με νόσους του ήπατος, το εξειδικευμένο προσωπικό του ΣΑΗΕ «Προμηθέας» θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στα γραφεία του συλλόγου (Λ. Αλεξάνδρας 213Β, Αμπελόκηποι, Αθήνα).

Η δράση θα επιβλέπεται από εξειδικευμένο ιατρό ηπατολόγο και θα έχει διάρκεια 5 ημερών, από τις 25/07/2016 έως τις 29/07/2016 και ώρες 14:00-18:00. Εκτός των άλλων, θα προσφέρεται στους εξυπηρετούμενους έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης. Σημειώνεται ότι οι εξυπηρετούμενοι μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του συλλόγου τις παραπάνω ώρες και ημέρες χωρίς ραντεβού, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 211 0122102 ή επισκεφθείτε το
www.helpa-prometheus.gr