ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεοφ. Ρόζενμπεργκ: Το ΚΕΕΛΠΝΟ να βγει στους δρόμους - Τα λοιμώδη νοσήματα παραμονεύουν

Σε μία νέα εποχή εισέρχεται πλέον το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς ο ρόλος του πλέον πρέπει να συνάδει με το δύσκολο υγειονομικό περιβάλλον το οποίο βιώνει η Ελλάδα, με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα.

Θεοφ. Ρόζενμπεργκ: Το ΚΕΕΛΠΝΟ να βγει στους δρόμους - Τα λοιμώδη νοσήματα παραμονεύουν

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πρέπει να βγει έξω από τα γραφεία και να πάει στα σχολεία, στους δρόμους, προκειμένου να υλοποιήσει χρήσιμες δράσεις, για τους πολίτες αλλά και για τους πρόσφυγες και μετανάστες, τονίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρόεδρός του καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

‘Ήδη στην χώρα μας φιλοξενούνται περισσότεροι από 60.000 μετανάστες, τονίζει ο πρόεδρος του Κέντρου στο δημοσίευμα, οι οποίοι αποτελούν πρόκληση για την δημόσια υγεία και ο συνδυασμός αυτός, δημιουργεί ένα καινούριο σκηνικό, στο οποίο καλείται να δράσει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επιπλέον, το πιο σοβαρό από όλα, σύμφωνα με τον κ. Ρόζενμπεργκ, είναι το γεγονός, ότι ξεχασμένα νοσήματα έχουν αρχίσει και κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους όπως φυματίωση και ελονοσία, λοιμώδη νοσήματα τα οποία έχουν να εμφανιστεί από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ελονοσία μάλιστα από μία τεράστια πληγή που ήταν στην δεκαετία του 40, άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και πάλι, πριν από τρία με τέσσερα χρόνια σε ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στην χώρα μας, όπως αναφέρει ο καθηγητής Ρόζενμπεργκ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επίσης, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σχολιάζοντας την υπόθεση περί σκανδάλων και διαφθοράς του Κέντρου, τονίζει μεταξύ άλλων: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει και όχι άδικα, κατηγορηθεί ότι αποτελούσε ένα «πλυντήριο χρήματος» που κατευθυνόταν για άλλους σκοπούς όπως διαπιστώνουμε από τους ελέγχους. Σκοπός μας επομένως, είναι πρώτα να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά ώστε πραγματικά να πιάνουν τόπο γιατί είναι πολύτιμα χρήματα του ελληνικού λαού για την δημόσια υγεία του».

Είναι θετικό φυσικά το γεγονός, καταλήγει ο καθηγητής, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πλέον έχει ενταχθεί στο δημόσιο λογιστικό και επομένως όλες οι δαπάνες τους ελέγχονται και εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας, ωστόσο αυτό ενέχει και κινδύνους, καθώς οι μεγάλες απειλές έρχονται ξαφνικά και δεν περιμένουν να τις προυπολογίσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πολιτικές δημόσιας υγείας, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση: Σκληρή απάντηση Μπασκόζου στον Πατούλη

ΚΕΕΛΠΝΟ: Προκηρύξεις για 850 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας