ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγωδία στην Αίγινα: Σταθερή η κατάσταση της υγείας της 28χρονης - Οι γιατροί σώζουν το πόδι της

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας της 28χρονης τουρίστριας, η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά χθες στην Αίγινα, την ώρα που ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος, ενώ φαίνεται ότι θα σώσει και το πόδι της. Αυτό προκύπτει από το ιατρικό ανακοινωθέν των γιατρών του ΚΑΤ.

Τραγωδία στην Αίγινα: Σταθερή η κατάσταση της υγείας της 28χρονης - Οι γιατροί σώζουν το πόδι της

Επιτυχής κρίνεται από τους γιατρούς του ΚΑΤ η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η τουρίστρια από την Ουκρανία που υπέστη μερικό ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού.

Οπως αναφέρουν οι γιατροί, η τουρίστρια υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στο καλό αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης.

Καθοριστικοί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της αποδείχθηκαν αφενός ο μερικός ακρωτηριασμός και αφετέρου η σχετικά σύντομη πρόσβαση της τραυματία σε νοσοκομείο της Αττικής.

Εν τω μεταξύ, σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οι άλλοι τρεις τραυματίες του τραγικού περιστατικού, το οποίο στοίχισε τις ζωές τεσσάρων ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και σε ένα 5χρονο κοριτσάκι.

Ο 16χρονος που είχε διακομιστεί με πρόβλημα αναπνευστικό στους αεραγωγούς είχε καλή έκβαση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Τετάρτη. Αντιμετωπίσιμη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εκτιμήθηκε και η κατάσταση της υγείας των άλλων δύο τραυματιών. Ανάλογη ήταν η εικόνα και για τον τέταρτο τραυματία του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας -πρόκειται για αστυνομικό που είχε διακομιστεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και εκτιμήθηκε επίσης ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Να θυμίσουμε ότι συνολικά στο τραγικό περιστατικό της Αίγινας, τραυματίστηκαν 17 άτομα.

Διαβάστε ακόμη:

Το τραγικό περιστατικό της Αίγινας και τα προβλήματα δημόσιας υγείας της νησιωτικής χώρας