ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Όχι στην μείωση των θέσεων εργασίας

Με στόχο την μέγιστη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου.

Εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Όχι στην μείωση των θέσεων εργασίας

Ήδη, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο). Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι παράμετροι της νομοθετικής πρωτοβουλίας αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθώς και οι κίνδυνοι που θεωρούν ότι ενυπάρχουν σε μία τέτοια διαδικασία, με γνώμονα και μόνο το συμφέρον των Εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ άκουσαν τους προβληματισμούς των εργαζομένων με ιδιαίτερη προσοχή και εξέφρασαν την άποψη ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καλύπτει ευρύτερες ανάγκες και κενά του Υγειονομικού Συστήματος και του Συστήματος Δημόσιας Υγείας, της Πρόληψης συμπεριλαμβανομένης. Επεσήμαναν ότι οι ανάγκες της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνίας επιτάσσουν ένα ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με διευρυμένες αρμοδιότητες το οποίο πρέπει να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα και εξέφρασαν την στήριξη προς τους Εργαζομένους ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση προσωπικού και κανένας περιορισμός του ρόλου και των σκοπών του Οργανισμού.