ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελονοσία: Έκκληση Κ. Μπακογιάννη να αξιολογούνται με ψυχραιμία τα δημοσιεύματα

Έκκληση στους πολίτες να αξιολογούν ψύχραιµα τα δηµοσιεύµατα που σχετίζονται µε τη Δηµόσια Υγεία, ώστε να αποφεύγεται η δηµιουργία λανθασµένων και συνεπώς επιβλαβών εντυπώσεων, συστήνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, σε ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη της ελονοσίας.

Ελονοσία: Έκκληση Κ. Μπακογιάννη να αξιολογούνται με ψυχραιμία τα δημοσιεύματα

Αναφερόμενος στην καραντίνα σε περιοχές των δήμων Χαλκιδέων και Θηβαίων λόγω ελονοσίας, ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει τα εξής:

Από το 2012 έως σήµερα, έχει καταγραφεί ένα και µοναδικό εγχώριο περιστατικό ελονοσίας στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το περιστατικό καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2015, στην Αλβανία και αφορά σε ξένο υπήκοο.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση του ζητήµατος, εκτιµά, για το συγκεκριµένο περιστατικό, ότι θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά µέτρα µεταξύ των περιοχών Μουρικίου και Λουκισίων όπου κινήθηκε ο ξένος υπήκοος.

Για τον λόγο αυτό,το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία µε το Εθνικό Κέντρο Αιµοδοσίας αποφάσισε ότι κατά το τρέχον διάστηµα στις “επηρεαζόµενες περιοχές από ελονοσία”, µεταξύ άλλων περιοχών της Ελλάδας ανήκουν:

Η κοινότητα Λουκισίων του ∆ήµου Χαλκιδέων και όχι ο ∆ήµος Χαλκιδέων συνολικά.

Η κοινότητα Μουρικίου (Μουρίκι και Πλατανάκια) του ∆ήµου Θηβαίων και όχι ο ∆ήµος Θηβαίων συνολικά.
Αιμοδοσία

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το έργο της καταπολέµησης των κουνουπιών εξελίσσεται ήδη κανονικά και συστηµατικά από το Μάρτιο του 2016, σε χρόνο και κατά τρόπο απόλυτα σύµφωνο µε τις επιταγές της εθνικής νοµοθεσίας και της επιστήµης της ∆ηµόσιας Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Δήλωση ΙΣΑ για την έκθεση - κόλαφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά στην υγεία των προσφύγων

Μπασκόζος: Δεν υπάρχει επιδημία ελονοσίας, αλλά οι πολίτες να προσέχουν τα κουνούπια