ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοψία ΚΕΕΛΠΝΟ για τις συνθήκες υγιεινής των προσφύγων στη Μόρια

Αυτοψία ΚΕΕΛΠΝΟ για τις συνθήκες υγιεινής των προσφύγων στη Μόρια

Στη Λέσβο μετέβη την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία για τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους παραμονής των προσφύγων, μετά τα πρόσφατα γεγονότα καταστροφής μέρους του Κέντρου προαναχωρησιακής κράτησης στη Μόρια.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από επιστημονικό προσωπικό, γιατρό, νοσηλευτή, περιβαλλοντολόγο, ψυχολόγο και εκπρόσωπο του Γραφείου Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. πραγματοποίησε αυτοψίες στα Κέντα Φιλοξενίας Προσφύγων της Μόριας, του Καρά Τεπέ και άλλων δομών, όπου κατέγραψε και συζήτησε ανάγκες και προτάσεις βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στα συγκεκριμένα Κέντρα καθώς και λοιπών αναγκών (π.χ. ιατροφαρμακευτικό υλικό, εμβόλια ).

Παράλληλα, το κλιμάκιο πραγματοποίησε συναντήσεις με την Περιφερειάρχη κ. Χ. Καλογήρου, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Π. Προβέντζα, με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Το Βοστάνειο» κ. Χρ. Θεοδώρου, την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κ. Γόμου – Πρωτογεράκη, με τους οποίους συζήτησε και κατέγραψε κυρίως τα προβλήματα και τα θέματα που ανακύπτουν από την μακρόχρονη παραμονή προσφύγων στο νησί.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Βορείου Αιγαίου στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως τις περιοχές Μόριας, Παναγιούδας και Πανφίλων. Ζητήθηκε η άμεση συνδρομή και στήριξη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σε θέματα αρμοδιότητάς του, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη δράση όσον αφορά την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας αλλά και αγωγής υγείας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αφού επεξεργαστεί τα δεδομένα, που κατέγραψε κατά την επίσκεψη, θα προτείνει με γνώμονα την προαγωγή και προστασία της Δημόσιας Υγείας άμεσες ενέργειες τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να δρομολογηθούν παρεμβάσεις αναγκαίες για την διαχείριση και την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε θέματα δημόσιας υγείας του νησιού.

 

BEST OF NETWORK

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα έως τις 15 Μαρτίου; Τα σενάρια για καθολικό lockdown και «κόφτη» στο SMS 6

Ο διπρόσωπος Ερντογάν: «Μαγειρεύει» τον εκλογικό νόμο ενώ «πουλάει» ανθρωπισμό στη Δύση

Νικολάου στο Newsbomb.gr: Εμείς κάνουμε τα πάντα για να ζήσει ο Κουφοντίνας

Κορονοϊός: Πότε θα δούμε υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος στο δωμάτιό του - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού - Πώς γλίτωσε τα χειρότερα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Συνεπιμέλεια: Επιστολή των Ενεργών Μπαμπάδων στον Πρωθυπουργό - «Προστατέψτε τα παιδιά»

Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο

Υπόθεση Lamaniff: «Είναι κορίτσι της διπλανής πόρτας, όχι αφέντρα» -Τι λέει ο δικηγόρος της 30χρονης

Πάνος Μουζουράκης για σεξουαλική παρενόχληση: Με στιγμάτισε μια εμπειρία στα 14, το είπα στα 23

Survivor: Χαμός στο Twitter με την τούμπα του Τριαντάφυλλου