ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θρομβοφιλία: Νεότερα δεδομένα» - Ημερίδα στην Κρήτη

Ημερίδα με θέμα «Θρομβοφιλία: Νεότερα δεδομένα», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Θρομβοφιλία: Νεότερα δεδομένα» - Ημερίδα στην Κρήτη

Η διοργάνωση γίνεται με πρωτοβουλία του δικτύου πιστοποιημένων ιατρείων iatrica, μέλη του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn στο ξενοδοχείο Galaxy (Δημοκρατίας 75, Ηράκλειο), από τις 11.00 έως 13.00.

Θρομβοφιλία είναι η προδιάθεση του οργανισμού για θρομβώσεις, που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του 15% του ελληνικού πληθυσμού, όπως το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, το έμφραγμα μυοκαρδίου και η θρομβοφλεβίτιδα. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι περίπου τα δύο τρίτα των αυτόματων αποβολών του πρώτου τριμήνου της κύησης οφείλονται σε θρομβοφιλική προδιάθεση της εγκύου. Οφείλεται κυρίως σε κληρονομικά αίτια, δηλαδή σε μεταλλαγές του DNA σε γονίδια που κωδικοποιούν ορισμένους παράγοντες πήξεως του αίματος, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες περιβαλλοντικούς, διατροφικούς και συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρατεθεί στρογγυλή τράπεζα, την οποία θα συντονίσει η κυρία Κουσκούνη Ευαγγελία, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Καθηγήτρια Μικροβιολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντρια Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας Αρεταίειου Νοσοκομείου, Επιστημονική Σύμβουλoς Medisyn και τα θέματα που αναπτυχθούν αφορούν στα νεότερα δεδομένα για την παθογένεια της νόσου με ειδική αναφορά στην κύηση και τον πλήρη εργαστηριακό έλεγχο.

Τις θεματικές ενότητες θα αναπτύξουν ο κος Αγγελάκης Εμμανουήλ, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης αναφερόμενος στην «Θρομβοφιλία κατά τη διάρκεια της κύησης», η κυρία Σφυριδάκη Αικατερίνη, Αιματολόγος, Διευθύντρια Αιματολογικού τμήματος Βενιζέλειου-Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου για την «Παθογένεια θρομβοφιλίας» και ο κος Αποστολόπουλος Τάκης, Κλινικός Βιοχημικός-Βιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Medisyn για τον «Εργαστηριακό έλεγχο θρομβοφιλίας».

Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους ιατρούς.

Διαβάστε ακόμη:

Αιτία θρόμβωσης οι στενές θέσεις στα αεροπλάνα

Θρομβοφιλία: Που οφείλεται και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο