ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Genedis 2016: 20 - 23 Οκτωβρίου στη Σπάρτη με χορηγό τη ΒΙΑΝΕΞ

Με χορηγό τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο Genedis 2016, με τίτλο «Genetics, Geriatrics and Neurodegenerative disease research» (www.genedis.eu) στη Σπάρτη, στις 20-23 Οκτωβρίου 2016

Genedis 2016: 20 - 23 Οκτωβρίου στη Σπάρτη με χορηγό τη ΒΙΑΝΕΞ

Στο πλαίσιο των δορυφορικών εκδηλώσεων του συνεδρίου, την χώρα μας θα επισκεφθεί ο ελληνικής καταγωγής διακεκριμένος νευροεπιστήμονας και Καθηγητής Ιατρικής Clifford George Kentros από το Norwegian University of Science and Technology (NTNU), ο οποίος ηγείται ερευνητικής ομάδας των διάσημων Νομπελιστών May-Britt και Edvard Moser (2014).

Τον Καθηγητή κ. Kentros, θα υποδεχθεί ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και δ/ντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (Bihelab) του Ιονίου Πανεπιστημίου , Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 11:30 το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, παρουσία του κ. Kentros, θα κηρύξει την έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Bioinformatics and Neuroinformatics» για το 2016-2017 και θα ανακοινώσει τη συνεργασία της ερευνητικής του ομάδας «Kentros group» με το Bihelab.

Tην Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ο Καθηγητής κ. Kentros θα κάνει μια μονοήμερη ενδιάμεση στάση στην Αθήνα για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά σε Έλληνες δημοσιογράφους, την έρευνά του σχετικά με τα «κύτταρα τοποθεσίας», στην περιοχή «Ιππόκαμπος» του εγκεφάλου, που σχετίζονται με τη μνήμη και την αντίληψη του χώρου.

Επίσης, θα παρουσιάσει την πρωτοποριακή «στοχευμένη» χρήση ιών ως ιχνηθετών στον εγκέφαλο πειραματόζωων που εφαρμόζει, δηλαδή την επιλεκτική «προσβολή» νευρώνων με ιούς για τη διερεύνηση των νευρικών κυκλωμάτων. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Central Hotel Athens, στην οδό Απόλλωνος 21 στην Πλάκα.