ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμπάνια «for HER»: Δωρεάν ψηλάφηση μαστού και ενημέρωση για τον γυναικολογικό καρκίνο στη Σύρο

Καμπάνια «for HER»: Δωρεάν ψηλάφηση μαστού και ενημέρωση για τον γυναικολογικό καρκίνο στη Σύρο

Στη Σύρο θα βρεθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου κλιμάκιο του συλλόγου «Γυναίκες στην Ογκολογία - W4O Hellas» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για τους γυναικολογικούς καρκίνους και τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «for HER».

Στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, μπροστά στο Δημαρχείο, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο, όπου οι γυναίκες θα μπορούν, από τις 10:00-13:30, να ενημερώνονται από εξειδικευμένες ιατρούς για θέματα που αφορούν τους γυναικολογικούς καρκίνους, τον καρκίνο του μαστού καθώς και τρόπους πρόληψης και έγκυρης διάγνωσης. Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα για δωρεάν ψηλάφηση σε όσες γυναίκες το επιθυμούν.

«Είναι πολύ σημαντική η διασφάλιση της πρόσβασης των γυναικών-κατοίκων νησιωτικών περιοχών σε έγκυρη πληροφόρηση και υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης. Καλούμε τις γυναίκες στη Σύρο και τις οικογένειές τους να επισκεφθούν το περίπτερό μας, να κάνουν δωρεάν ψηλάφηση και να μάθουν περισσότερα για μια νόσο που αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να αντιμετωπιστεί» σημειώνει η Αθηνά Χριστοπούλου, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Ογκολογικό Τμήμα Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής W4O Hellas.

H καμπάνια «for HER» που το 2016 τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των θηλωμάτων (HPV) είναι αφιερωμένη στις γυναίκες αλλά απευθύνεται σε όλους, καθώς όλοι έχουμε τουλάχιστον μία σημαντική γυναίκα στη ζωή μας.

Ο καρκίνος της γυναίκας είναι μια πολύπλοκη νόσος και διαχωρίζεται στον γυναικείο καρκίνο που αφορά στον καρκίνο του μαστού και στον γυναικολογικό που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα όπως είναι ο καρκίνος των ωοθηκών και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.