ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι δεσμεύσεις Τσίπρα στους παραπληγικούς: Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, επίδομα & ΕΚΑΣ

Την κατάργηση της μείωσης σε ποσοστό 6% στο επίδομα παραπληγίας, μεγαλύτερη απαλλαγή στον ΕΝΦΙΑ για το 2017, αλλά και παροχή ΕΚΑΣ σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μεταξύ άλλων οι δεσμεύσεις που έδωσε την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Σύλλογο Παραπληγικών, τους οποίους συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

Οι δεσμεύσεις Τσίπρα στους παραπληγικούς: Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, επίδομα & ΕΚΑΣ

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Αθανάσιος Βίγλας και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και δεσμεύτηκε για την επίλυση κάποιων αιτημάτων μας, όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ, όπως μας είπε, κάποια άλλα θα επιλυθούν όταν αλλάξει η οικονομική κατάσταση στη χώρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την κατάργηση της μείωσης σε ποσοστό 6% στο επίδομα παραπληγίας, μεγαλύτερη απαλλαγή στον ΕΝΦΙΑ για το 2017, ενώ αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για παροχή του ΕΚΑΣ σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, αντί από 80% και άνω, που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν την εκπαίδευση, την εργασία, την προσβασιμότητα, την αποκατάσταση, καθώς και το θέμα των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Βίγλας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ήταν θετικός, όμως, σημείωσε ότι η συγκυρία είναι τέτοια που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα όλα τα θέματα.

Πηγή: parapolitika.gr