ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κοινωνικές ανισότητες και Δημόσια Υγεία»: Σήμερα & αύριο το 6ο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας

Με θέμα «Κοινωνικές ανισότητες και Δημόσια Υγεία» πραγματοποιείται το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής, σήμερα και αύριο 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου.

 

«Κοινωνικές ανισότητες και Δημόσια Υγεία»: Σήμερα & αύριο το 6ο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας

Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Κεντρικό Κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν τα κύρια συμπεράσματα και οι προκλήσεις που αναδείχθηκαν από βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, όπως: Κοινωνικές ανισότητες και Υπηρεσίες Πρόληψης, Κοινωνικές ανισότητες και Προσφυγική Μεταναστευτική Κρίση, Πολιτεία και ανισότητες στη Δημόσια Υγεία.

Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής συμμετέχουν όλες οι Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, η Ανωτάτη Νοσηλευτική και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ενώ θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο, όπως οι καθηγητές Δημήτρης Νανόπουλος, Χρήστος Ζερεφός κ.α.

Μετά το τέλος της Συνέντευξης Τύπου θα ακολουθήσει η συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Πολιτεία και ανισότητες στη δημόσια υγεία» (1/11/2016, ώρα 19:15-20:30), στην οποία θα συμμετέχουν νυν και πρώην υπουργοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, καθώς και υπεύθυνοι του τομέα Υγείας κοινοβουλευτικών κομμάτων.