ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αττικόν: Ανοιχτή εκδήλωση για τον Διαβήτη με ελεύθερη είσοδο για κοινό και επαγγελματίες υγείας

Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας διοργανώνει το Διαβητολογικό Κέντρο της Β' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική και Ιατρική Υπηρεσία, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Αττικόν: Ανοιχτή εκδήλωση για τον Διαβήτη με ελεύθερη είσοδο για κοινό και επαγγελματίες υγείας

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, (14 Νοεμβρίου) που φέτος έχει ως μήνυμα «τα μάτια στον διαβήτη».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των κατοίκων των όμορων δήμων και των επαγγελματιών υγείας, για τη σημασία της πρώιμης διάγνωσης του Σακχαρώδη Διαβήτη, τη σωστή παρακολούθηση και την καλή ρύθμιση του για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημέρωση κοινού στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου (9:00-14:00) και επιστημονικό πρόγραμμα στον χώρο του Κεντρικού Αμφιθεάτρου (11:00-13:00).

Στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί θεματικά περίπτερα όπου θα μπορεί να κάνει μέτρηση του σακχάρου του και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης όπου είναι απαραίτητο να ενημερωθεί από τους επαγγελματίες υγείας και να λάβει συμβουλές, για τη σωστή διατροφή από διαιτολόγους, καθώς και για τα οφέλη της άσκησης, με την επίδειξη ασκήσεων γυμναστικής, από γυμναστές και φυσιοθεραπευτές του Νοσοκομείου.