ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτο κρίσιμο 24ωρο στην ΜΕΘ για τον Αθ. Πλεύρη

Τρίτο κρίσιμο 24ωρο στην ΜΕΘ για τον Αθ. Πλεύρη

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση της υγείας του 39χρονου δικηγόρου και πρώην βουλευτή κ. Αθ. Πλεύρη ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Οι θεράποντες ιατροί αλλά και οι επικεφαλής του ιδιωτικού Κέντρου, δεν εκφράζουν κάποια άποψη για την εξέλιξη της υγείας του, αναμένοντας όπως αναφέρουν στο onMed, το Ιατρικό Ανακοινωθέν, το οποίο θα εκδοθεί γύρω στις 7.30 το απόγευμα όπως εκδόθηκε και χθες και μετά από μία σειρά εργαστηριακών εξετάσεων που θα έχουν ολοκληρωθεί.

Στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται ο κ. Πλεύρης, η κάθε λέξη που θα ειπωθεί για την πορεία της υγείας του, έχει μεγάλη βαρύτητα, αναφέρουν. Βεβαίως σε μία τόσο ευάλωτη κατάσταση, ακόμη και η σταθερότητα της πορείας του ασθενούς, θεωρείται ως ένα πολύ θετικό σημάδι.

Να σημειωθεί, ότι σήμερα Τρίτη, συμπληρώνονται τρία 24ωρα στην ΜΕΘ, καθώς ο κ. Πλεύρης μεταφέρθηκε την Κυριακή στο Ιατρικό, με εικόνα σήψης.

Η σηψαιμία αποτελεί απειλητική για τη ζωή επιπλοκή λοίμωξης ή σοβαρού τραυματισμού. Συμβαίνει όταν οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στο αίμα με στόχο την καταπολέμηση της λοίμωξης πυροδοτούν φλεγμονώδεις αντιδράσεις σε όλο το σώμα. Οι φλεγμονές με τη σειρά τους οδηγούν σε ένα ευρύ φάσμα μεταβολών που συνεπάγονται σοβαρές βλάβες σε πολλαπλά συστήματα του οργανισμού – ακόμη και ανεπάρκεια αυτών.

Εάν η σηψαιμία εξελιχθεί σε σηπτικό σοκ, παρατηρείται σημαντική πτώση στην αρτηριακή πίεση και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος θανάτου. Το υπαίτιο μικρόβιο το οποίο έπληξε τον 39χρονο δικηγόρο, φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό.

Το μικρόβιο φαίνεται ότι προσέβαλε τον κ. Πλεύρη στη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα εκ των κάτω άκρων του στην οποία είχε υποβληθεί πριν μερικές ημέρες, με εξέλιξη όμως δύσκολη και μη αναμενόμενη που τον οδήγησε και πάλι σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του και τους θεράποντες ιατρούς, ο ασθενής είχε επισκεφθεί για το αγγειοχειρουργικό πρόβλημα ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αττικής και ένα μεγάλο νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Με εικόνα σήψης και σε κρίσιμη κατάσταση ο κ. Πλεύρης - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν